Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Никола Минчев коментира думите на Радев по адрес ПП за "шарлатанията"
Автор: Екип Varna24.bg 23:16 / 09.12.2022Коментари (0)796
©
"Продължаваме Промяната" категорично няма да подкрепят проектокабинета на ГЕРБ. Това заяви в "Панорама" зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев.

Една от тезите, които се лансират, за да мине правителството на Николай Габровски в Народното събрание е, ако кворумът е по-нисък, посочи Минчев. Това обаче би означавало скрита подкрепа, заради което ПП ще влязат в зала и всичките им 53 депутати ще гласуват против, посочи той.

"Това нито е израз на желанието на ПП да отиде на предсрочни избори, нито е проява на неуважение към проф. Габровски, който е един изявен специалист от уважавана професия. Проф. Габровски в крайна сметка е кандидат-премиер на ГЕРБ, като ПП ясно сме заявили, че няма как да дадем подкрепа за правителство с мандата на ГЕРБ".

На въпрос ще предложат ли ПП кабинет с втория мандат, Минчев заяви, че ще положат усилия, но имат нужда от ясни гаранции, че правителство на малцинството на ПП и ДБ ще може да работи.

"Към момента стъпката с Изборния кодекс не беше уважена от политическите сили. Разбира се, има и последен шанс, ако президентът наложи вето върху кодекса и промените се върнат в пленарна зала. Надявам се президентът да намери юридическите и политическите аргументи да наложи вето".

Разривът между ПП и БСП е именно във връзка с изборните правила, припомни Никола Минчев.

"Важно е да се каже, че БСП извървя един път, при който на 180 градуса промени мнението си за машините, защото това беше една от политическите сили, които в началото на 2021 гласува за масовата употреба на машините. Година и половина по-късно гласува заедно с ГЕРБ и ДПС, за да бъдат отстранени машините".

Минчев изрази симпатия към Явор Божанков и позициите му за военната помощ за Украйна и Изборния кодекс. Уточни, че след изключването му от ПГ на БСП той става независим депутат и ПП няма как да го поканят да се присъедини към тях.

Вярно е, че Кирил Петков и Асен Василев набраха популярност по време на първия служебен кабинет на президента Радев, но ПП никога не е била президентска партия, заяви Никола Минчев. Той коментира и изказването на Румен Радев по техен адрес за "шарлатанията".

"Не е нормално и за мен лично е абсолютно неприемливо президентът или който и да е политик да квалифицира така цяла политическа партия. Една политическа партия не са само политиците - това са всички български граждани, които виждат реализацията на своите идеи чрез тази партия. От тази гледна точка президентът когато нарича по този начин ПП, това се отразява и на българските избиратели, които са ни подкрепили", каза той.

На въпрос дали ПП и ДБ ще издигнат общ кандидат за кмет на София, зам.-председателят на НС заяви, е това е най-добрият вариант.

"И не само за София, а за един максимално широк спектър от градове - да обединим усилия и да дадем на демократичната общност най-добрия вариант за демонтаж на модела ГЕРБ в местната власт. Това обаче е един дълъг процес, който в момента тече и не сме стигнали до конкретни имена. При всички положения това е пътят".



Още по темата: общо новини по темата: 868
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
предишна страница [ 1/145 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1606) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: