Нинова: БСП сме единствените, които не ходим в кабинета на Борисов и не седим в ничий скут

Автор: Ваня Кузманова
Коментари (0)
12:36 / 25.04.2024
1111
"Уважаеми народни представители от ГЕРБ, не въвличайте БСП в калните си пехливански борби с ПП и ДБ. Говоря от името на единствената партия, която в последните 10 години не ходи в кабинета на Бойко Борисов, не лази пред кабинета на Бойко Борисов, не седи в ничий скутове. Това ми дава самочувствието да ви кажа – не ни въвличайте в тези ваши разправии",  заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

"Говоря като единственият човек в България, който е отказвал да стане председател на Народното събрание. Тази оферта беше направена от Бойко Борисов към мен и съм отказала още през 2018 г., защото смятам, че моделът на управление на ГЕРБ е голямото зло за България и Борисов е това зло. Затова оттогава и досега сме отказвали каквото и да е сътрудничество с ГЕРБ", посочи Нинова.

По думите ѝ е имало много разлики между правителството на Кирил Петков с участието на БСП и правителството на ПП-ДБ, подкрепено от ГЕРБ.

Искам да отлича една – при нас се знаеше много добре кой за какво носи отговорност: Министерство на икономиката и индустрията - на БСП, Министерство на труда и социалната политика – на БСП, Министерство на енергетиката – на ИТН. Вашата грешка сега е, че 9 месеца не можете да се разберете кой министър на кого е - Калин Стоянов на ПП ли е, на ГЕРБ ли е, на кого е", подчерта Корнелия Нинова.

"И като тогавашен вицепремиер, много достойно заставам пред вас и пред българския народ и казвам, че за 9 месеца постигнахме първо място по индустриално производство в ЕС. Къде сте сега – на 19-то място. 20 млрд. лв. социална програма, благодарение на БСП, които стигнаха от бебето до най-възрастния човек. Това е отговорността на БСП в правителството на Кирил Петков. Така че, аргументирайки се с тези факти от миналото и настоящето, няма да ви позволя да въвличате БСП в игрите, манипулациите, задкулисието и схемите на паралелната държава. Защото целта ни през последните 10 години е борба с тази паралелна държава и тази цел продължава", каза още тя.

Виж коментарите (0)

Още по темата (479):
19.05.2024 Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на ГЕРБ-СДС и изригна: Буксуваме! Искаме промени
19.05.2024 Ново проучване: Огромна разлика между основните претенденти за властта
18.05.2024 Откриват 769 секции в чужбина за изборите 2 в 1, най-много ще има в Турция
18.05.2024 Стефан Янев: Трябва да седнем и да се разберем, да намерим място и начин за съгласие, за да се прави нещо смислено за държавата
18.05.2024 Президентът Радев: На предстоящия вот България ще избира между войната и
мира
18.05.2024 Красимир Каракачанов: ВМРО предлага сериозно увеличение на заплащането на медиците и преференциален достъп до общински и държавни жилища
Още новини от Национални новини:
Пазарувате от китайски сайтове? Какви са рисковете и как да ги из...
Знаете ли кой е един от вицепрезидентите на Viber? Може дори да в...
Ново проучване: Огромна разлика между основните претенденти за вл...
Как да извадим скица на недвижим имот: Колко струва услугата и за...
Знаете ли какво е камелина? Чисто новата култура се отглежда и у ...
Българин загина в Нидерландия при нелеп инцидент


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).