Нинова: Ще подкрепим Слави Трифонов, ако предложи правителство!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
09:32 / 10.04.2021
1248
Слави Трифонов, ако предложи кабинет и му е необходима нашата подкрепа, ние ще я дадем. Това заяви в студиото на "Денят започва" с Георги Любенов лидерът на БСП Корнелия Нинова. Не мога да говоря от името на "Има такъв народ", те преценяват, ние си казваме нашата позиция, допълни Нинова.

"Преди кампанията, по време на кампанията и дори сега, и наши партийни хора, и анализатори внушаваха, че аз и Борисов сме си стиснали ръцете и ще правим задкулисна коалиция.

Поканете ги сега по студиата и ги питайте защо лъжат? Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна - искам да съм ясна. Няма да стане", заяви Корнелия Нинова.

"4 години се борим на два фронта - и срещу ГЕРБ, и срещу неговите проводници вътре в партията. 4 години не спират опитите за коалиция БСП-ГЕРБ. Е, няма", категорична е Нинова.

"Претърпяхме тежка загуба, но сме в ситуация на сила, без която не може. Така че, в някакъв смисъл е малко парадоксална ситуацията. Без гласовете на БСП правителство не може да има", подчерта лидерът на левицата.

"В нощта на изборите първата реакция е "Подавам оставка". В нощта на изборите много хора ми се обадиха и ме посъветваха да не прибързвам, да премисля ситуацията", обясни Нинова.

"Искам да чуя мненията на структурите на партията, на ръководните места и на членовете. Бих искала да чуя какво им е мнението, къде сгрешихме. Това е целта на тези срещи", обясни Нинова относно срещите, които от левицата започват днес.

Оставка на председател на БСП сега означава три месеца ние да правим процедура за пряк избор,а тези три месеца са изключително важни и ключови за България.

Според Нинова, следващите месеци са много важни за държавата и ако БСП се хвърли във вътрешно партийни битки, ще бъдат неадекватни на ситуацията. Освен това може да се стигне до предсрочни избори и ние да сме без ръководство, а това просто е разсипващо за БСП, допълни лидерът на левицата.

Виж коментарите (9)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).