Нинова: Спряхме рекета върху фирмите и ги подкрепихме в кризата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
19:51 / 08.09.2022
628
Нинова бе на посещение в Индустриалната Зона в Разград, където се срещна с работници като обсъдиха увеличението на доходите и социалните придобивки.

Ето какво заяви тя:

"Оценката за управлението на икономиката и индустрията не си я даваме ние самите. Даде ни я Европейската статистическа агенция. В края на нашия мандат тя постави България на първо място по индустриално производство за пръв път от 15 години. Каквото и който да говори, никой не може да ни отнеме тези резултати. Спряхме рекета върху фирмите, подкрепихме ги в кризата с тока, не допуснахме масови фалити. Много усилия насочихме към развитие на индустриалните зони. Разширихме регистъра с нови такива.

Подписахме договор и стартира голяма инвестиция от 20 млн. лв. в зона Божурище. Подписахме договор с АПИ за изграждане път до там. По този договор се откриват 200 нови работни места с високи заплати. Обърнете внимание - подписани и стартирали договори, а не празни приказки за добри намерения някога в неясното бъдеще. Подготвихме проект за възстановяване на индустриална зона Видин. И това само за 7 месеца. Не ни стигна време да разгърнем цялата програма за индустриалните паркове.

Но ще продължим след изборите в едно ново правителство. На всички трябва да е ясно: без развита индустрия страната ни няма бъдеще. Сега условията са благоприятни за това. В резултат на кризите, западни фирми скъсяват пътя на доставките и търсят локация за преместване на производството си от изток по-близо до Европа. България е прекрасно място затова и ние положихме много усилия страната ни да бъде избрана.

Индустриалните зони в страната трябва да се увеличават. Тук държавата може да помогне много и на кметовете, и на частните инвеститори с довеждаща инфраструктура, със смесено участие, както правехме ние в Министерството на икономиката и индустрията. Ето зоната в Разград е изцяло общинска. Изградена от кметове на БСП. В нея работят 50 фирми с близо 700 работници.

Тези локални зони създават и работна места и задържат хората. Ефектът от тях е многостранен - и икономически, и социален, и демографски. Нека малките и средни фирми, предприемачи и работодатели да бъдат спокойни. Участието на БСП в бъдещо управление ви гарантира, както и досега, партньорство с държавата, подкрепа, свобода за работа без рекет, за да има икономически растеж, работни места и високи заплати за работниците“.

Виж коментарите (2)

Още по темата (865):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
26.01.2023 Георги Свиленски: БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани
27.12.2022 Юрий Асланов: Политическа нестабилност ще се прилее в икономическа и остро ще се усетят социалните последици
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Слави Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).