Нинова въведе електронно управление в БСП

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:44 / 08.02.2021
797
Електронната членска карта е с криптирана информация на микропроцесорен чип, защитена със 128-битов ключ срещу четене от неупълномощени лица, запис и презапис на данните.

В структурите на БСП в цялата страна продължават да постъпват молби за членство. След обявяваната преди две седмици от Корнелия Нинова "Национална кампания за прием на нови членове“ десетки пловдивчани влязоха в редиците на БСП. Завърнаха се и социалисти, напуснали преди време заради разногласия с бивши ръководства на партията. "Примерът им последваха и във Варна и в Кюстендил, а сега и в София“, похвали се Нинова, която в петък връчи електронните карти за членство на 30 новоприети софиянци.

БСП е единствената партия у нас, която въведе електронно членство. Процесът на замяна на книжните партийни билети с електронни беше ускорен през последната година и на практика е приключил в областните центрове. По-бавно се случва това в някои от по-малките структури на партията. В тях членуват основно възрастни хора, за които е по-трудно да разберат предимствата на електронното членство и предпочитат да запазят старите си партийни билети .

Информацията в електронната членска карта е криптирана на микропроцесорния чип върху нея и е защитена със 128-битов ключ срещу четене от неупълномощени лица, запис и презапис на данните. След поставянето й в специално четящо устройство и разчитането й със софтуер,, сертифициран от БСП, е възможно да бъде използвана за електронна форма за участие в дейността на партията. Примерът е заимстван от Германската социалдемократическа партия, където електронните карти се използват при вътрешнопартийни дискусии, партийни референдуми и за връзка между членовете.

Една от целите, които ръководството на БСП си постави с ускорената подмяна на картите, беше да извърши своеобразен преглед и преброяване на структурите и на членската маса, както и да се улесни комуникацията вътре в партията. Електронната карта съдържа не само име и координати на партийния член, но и информация към коя основна партийна организация принадлежи, какви са професията, образованието и социалното му положение.

Електронното управление в БСП прави заявка за такова и в държавата след парламентарните избори през април. То е залегнало в стратегическия документ "Визия за България" и обхваща основно шест направления - електронна здравна карта и здравно досие; единна електронна образователна система; единен електронен данъчен регистър; национална електронна система по заетостта, свързваща всички бюра по труда на територията на страна с данни за безработицата; единна информационна система за пазарите на селскостопанска продукция с платформа за електронна търговия, както и национален електронен поземлен регистър.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).