Новозеландски град отказа провеждане на вота на 14 ноември

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:45 / 13.11.2021
651
Във връзка с влошената пандемична обстановка от COVID-19 в Нова Зеландия, и в частност в град Окланд, където има най-много заразени, местните власти в града са оттеглили съгласието за провеждането на изборите за президент, вицепрезидент и Народно събрание на 14 ноември 2021 г., съобщават от МВнР.

Секционната избирателна комисия в Окланд се е събрала в пълен състав, за да подготви секцията. При опит за влизане в общинската зала, предварително заплатена и потвърдена, СИК-Окланд е била уведомена, че във връзка с влошената пандемична обстановка не се разрешава провеждане на изборите.   

Посолството ни в Канбера, което е акредитирано и за Нова Зеландия, както и СИК-Окланд незабавно  са отправили настоятелна молба към общината да бъде разрешено гласуването по изключение, но е получен отказ.

 Съгласно изразено становище от посолството ни и председателят на СИК-Окланд, че предписанията на местните власти следва да бъдат уважени, МВнР е изпратило писмо до ЦИК с молба секцията да бъде закрита.

Членовете на секционната избирателна комисия, които бяха изпълнили всички указания за подготовка на изборите и оборудване на помещението, са уведомили  потенциалните гласоподаватели за отказа  на властите в Окланд да се проведат избори на 14 ноември 2021 г.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Велико Минков: Притеснявам се за сина си и другото дете, Габриела...
Калфин: В един весел хаос си вървим напред. Каквото мине - мине, ...
Средствата за държавните имоти зад граница недостигат, състояниет...
Сезонът е открит: Колко ще трябва да платим за килограм череши?
Проф. Иван Литвиненко: Има начин държавната детска болница да се ...
Земетресение разлюля една част на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).