Някои шофьори ще треперят, вижте новата заповед на голям шеф в МВР!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:09 / 13.07.2022
1123
Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров разпореди на директорите на СДВР и ОДМВР в страната предприемане на допълнителна организация по отношение на контрола на неправоспособни водачи, на такива, лишени от право да управляват моторни превозни средства, както и по отношение на собственици, които допускат или предоставят управлението на МПС на неправоспособни лица.

В отделна точка на документа главният секретар разпорежда във всеки случай, при който е установено подобно нарушение, да се взема отношение по административен ред съгласно разпоредбите на чл. 177, ал. 1, т. 3, буква "а“ и чл. 171, т. 2а, буква "а“ от ЗДвП към собственика, длъжностното лице или водача на МПС в случай, че е налице основание за това.

Разпореждането е във връзка с анализ, извършен от ГД "Национална полиция“, на цялостното изпълнение да дейностите по тази линия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).