Няколкомесечен ремонт изкара бургазлии на протест

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:22 / 12.11.2022
686
Над 50 души протестират в бургаския квартал "Лозово". Причината е ремонт на водопреносната и канализационната мрежа, който е започнал преди 4 месеца и ще продължи до края на 2023 г., съобщава БНР- Бургас.

В шествието се включиха десетки автомобили. Те преминават по главната улица на квартала в посока ул. "Одрин". Хората са недоволни от честите аварии - без причина спира както токът, така и водата. Искат нормални улици и инфраструктура. Те посочват, че са принудени в 21 век винаги да имат пълни бидони и шишета с вода, което изключително много затруднява ежедневието им. Оплакват се, че почти всички електроуреди са се развалили, а не срещат ответна страна от фирмата-изпълнител на дейностите. Според общопрактикуващ лекар в следствие на ремонтите са зачестили респираторните проблеми в квартала. 

Жителите на Лозово са изпратили петиция с исканията си до ВиК и община Бургас. Направена е проверка на място и преди дни е издадено предписание към строителната фирма да бъдат отстранени пропуските , а хората се надяват да бъдат взети реални мерки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).