Обявиха конкурс за Съвета на директорите на "Автомагистрали" ЕАД

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:21 / 07.02.2022
1030
Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви конкурс за трима представители на държавата в Съвета на директорите на "Автомагистрали“ ЕАД. Членовете на Съвета на директорите на дружеството са петима, като другите двама се предлагат от Агенцията за публичните предприятия и контрол.

Кандидатите ще трябва да представят концепциите си за петгодишен период на управление на "Автомагистрали“ ЕАД. Документи за участие се подават до 17 февруари 2022 г. Подробна информация за конкурса може да бъде намерена на интернет страницата на МРРБ.

Настоящото ръководство на "Автомагистрали“ ЕАД остава на позициите си до провеждането на конкурса.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов възложи днес и одит на държавното дружество. Той ще се извърши от дирекция "Вътрешен одит“ в МРРБ и обхваща периода от сключването на първите инхаус договори през 2018 г. до края на 2021 г.

Одиторите на министерството ще направят анализ и оценка на финансовото управление на "Автомагистрали“ ЕАД и ще проверят изпълнението на сключените договори чрез така нареченото вътрешно възлагане. Целта е да се установи законосъобразността на управленските решения в дружеството, свързани с разходването на средства и изпълнението на сключените инхаус договори.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Старозагорската прокуратура за случая "Дебора": Различни съдебни ...
Радев поздрави новоизбрания президент на Мексико и я покани в Бъл...
Доц. Васко Николов: Железопътният транспорт е стратегически отрас...
Делян Пеевски: Важното е хората да виждат какво правим и да са до...
Енергийният министър: Вертикалният газов коридор ще е ключов за с...
Медицинският хеликоптер отново във въздха, този път заради жена с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).