Обявиха конкурса за нов шеф на АГ-болница във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:29 / 04.02.2016
1121
Общинския съвет във Варна обяви конкурс за възлагане управлението на еднолично дружество с ограничена отговорност с общинско имущество - лечебно заведение "Специализирана болница по акушерство и гинекология за активно лечение "Проф. д-р Димитър Стаматов" - Варна" ЕООД.

Конкурсът ще се проведе на три етапа. Първия етап предвижда проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания към кандидатите; 

Вторият етап е за представяне от кандидатите на програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период; 

Третият етап е събеседване с кандидатите. 

До участие в конкурса се допускат кандидати, които притежават образователно - квалификационна степен "магистър" по медицина и квалификация по здравен мениджмънт или притежават образователно - квалификационна степен "магистър" по икономика и управление, с призната специалност по медицинска информатика и здравен мениджмънт или по икономика на здравеопазването; кандидатите, притежаващи образователно - квалификационна степен "магистър" по медицина, да имат придобита основна специалност; кандидати, които имат най-малко пет години трудов стаж като лекар или съответно икономист; 

Кандидатите трябва да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани. 

В седемдневен срок от публикуване на обявата за конкурса, кандидатите могат да получат в дирекция "Канцеларията на Общински съвет", стая № 311 в сградата на Община Варна, бул. "Осми приморски полк" № 43, при началник сектор "Канцелария на Общински съвет" информация относно темите - предмет на събеседването на ІІІ етап от конкурса, изготвени от Комисията за организиране и провеждане на конкурса.

Конкурсът ще се проведе в стаята на общинския съветник в сградата на Община Варна. На 11-ти март комисията ще отвори пликовете на участниците. Четири дни по-късно ще бъдат обявени списъците с участниците, допуснати до втори етап. До 18-ти март пък пък трябва да бъдат отворени пликовете с разработките на кандидатите, както и да бъдат обявени оценките им. В този срок трябва да бъде публикуван и списък на участниците, допуснати до събеседване. В 3-дневен срок от провеждането на конкурса комисията трябва да изготви и предложи за одобрение от Общински съвет решение, с което определя кандидата, спечелил конкурса.

В състава на комисията влизат петима души- общинските съветници Юлияна Боева, Янко Станев и Тодор Балабанов, доц. Антоанета Цветкова и началникът на РЗИ д-р Дочка Михайлова.

Припомняме, че досегашният управител на болницата, д-р Радослав Минков, бе освободен на последното заседание на Общинския съвет във Варна. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Темелкова: Прекалено дълго време академичната общност беше ...
Експерт с добра новина за цената на тока
Ева Майдел: Политиката не може да разделя обществата и да води до...
Задържаха хиляди фалшиви покемони и Супер Марио на Ферибот Оряхов...
Симеон Дянков: Може да влезем в еврозоната най-рано през 2026 год...
Ускоряват реализацията на проекта за нови реактори в АЕЦ "Козлоду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).