Очаква ни брутално понижение на температурите!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:18 / 14.04.2022
667
Утре ще бъде слънчево, след обяд с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен югозападен вятър и с него дневните температури ще се повишат. Максималните ще са между 20° и 25°.

През нощта срещу събота от северозапад ще започне увеличение на облачността, което в събота ще обхване цялата страна. Около и след обяд ще се развие и купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в Западна България и планините ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад и в Дунавската равнина ще се усили до умерен. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 20° и 25°.

През нощта срещу неделя, с ориентиране на вятъра от североизток, ще започне понижение на температурите. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, който със застудяването в Предбалкана и високите полета в Западна България ще се примесва и временно ще преминава в сняг. Значителни по количество ще са валежите в западните и централните райони от страната. Ще бъде ветровито и студено с температури към 14.00 часа между 3° и 8°.

В понеделник ще се задържи облачно, валежите ще продължат, повече по количество ще са в Източна България. Вятърът ще е от север, умерен, по морския бряг до силен. Във вторник вятърът ще отслабне, ще стане от северозапад. Валежите ще са на по-малко места и слаби, след обяд почти навсякъде ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва.

Ще остане сравнително студено. В сряда вероятността за валежи намалява, разкъсването и намалението на облачността ще продължи, дневните температури ще се повишат с 5-6 градуса. В четвъртък затоплянето ще продължи, облачността ще се увеличи, но вероятността за валежи остава малка, съобщават от НИМХ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Премиерът Главчев даде казуса с "Мама и Аз" на службите
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици, вижте къде
ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1, Никола Минчев коментира:...
ПП-ДБ определи водачите на листите за парламентарния вот и кандид...
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).