Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Осакатени кучета, хора предполагат, че деца са връзвали животните за жп релси
Автор: Екип Varna24.bg 09:08 / 07.02.2023Коментари (7)1103
© bTV
Съмнение за насилие над животни. За това ни сигнализираха природозащитници от Перник. От началото на годината досега имат няколко случая на осакатени кучета, след като са били връзвани за релсите и прегазени от движещи се влакове.

"За последната изтекла година случаите са шест. Две от кучетата са починали на самата линия – те са разкъсани от влака. Едно куче почина в клиника от кръвозагуба. Три от кучетата са спасени. Едното е настанено във ветеринарен център в Перник, другото е в приюта за бездомни животни, а третото е осиновено“, разказва Надя Райкова, която е подала сигнала до bTV.

Животните са осакатени. Едно от кучетата е без опашка, уши и задна лапа. Настаненото във ветеринарна клиника в Перник е без десен заден крак и частично отрязан ляв заден крак.

"Раните са идентични при всички животни, те много си приличат и затова предполагаме, че кучетата са завързвани за железопътните линии. Няма как едно голямо и здраво куче да седи пред влака и да не реагира“, обясни още Надя Райкова. Тя подозира, че вероятно деца са връзвали животните за релсите.

"Кучето, което се възстановя при нас е извън опасност. Тя е изключително здрава, въпреки липсващото краче и опашка. Само чака да си намери дом“, обяснява и ветеринарния лекар д-р Диана Красимирова. Тя също смята, че става дума за деца от ромския квартал, които се забавляват по този начин. Обясни, че са правени опити да се влезе в махалата, но нямало шанс да се промени нещо.

"За пореден път ставаме свидетели на жестокост към животни и нехуманно отношение от страна на наши съграждани. Ние ще реагираме, ще сигнализираме и полицията, но молим също така съгражданите да споделят с общината, ако разполагат с някаква информация. Това трябва да бъде прекратено, а виновници - наказави“, каза и Мартин Жлябинков, секретар на община Перник.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.02.2023 г.
0
 
 
Как изобщо могат да се нарекат деца? Това са най-големите изроди, които могат да сътворят това.Какви майки ги раждат не знам. Да вържеш животинче и да мине влак през него.Да им се връща докато са живи.??
Aнонимен
на 09.02.2023 г.
0
 
 
То при мангалите как да влезеш, за всичко е така, никой не ги закача и затова ще крадат, убиват, не плащат сметки, но си ползват всичко, че ги и стимулираме със солидни помощи. Полицията не й се занимава и си пасува, а те си живеят щастливо и безнаказано. В друга държава такова племе като тях щеше да е изселено, а при нас се множат, а ние им плащаме да си отглеждат пешлемета, които от малки тормозят и хора и животни.
Aнонимен
на 08.02.2023 г.
0
 
 
100% не са от ромски произход....само българчетата за толкова злобни
Aнонимен
на 07.02.2023 г.
0
 
 
Деца?!Изчадия адови!!!
0
 
 
Новото поколение социопати и насилници расте и се развива, браво на старото поколение дало е плод.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: