Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Още от тази седмица българите тръгват на море
Автор: Екип Varna24.bg 11:55 / 18.05.2020Коментари (0)1355
© Varna24.bg
Морето се отпушва за нови резервации, а запитванията са предимно за затворени комплекси и къщи за гости. Хотелиерите от своя страна се опитват да привлекат туристи с 20% отстъпка от цената за ваканцията до края на сезона. Вече са факт първите нови резервации за летни ваканции у нас.

Българи запазват и плащат дълги уикенди още за 24 май, като сред най-търсените оферти са за къщи за гости, в които компании и роднини могат да отседнат без да се безпокоят от това, че останалите туристи могат да са носители на заразата от CОVID-19.

Търсят се места за настаняване в по-изолирани райони вместо в големите курорти и през юни, обясниха туроператори. И подчертаха, че сред изискванията на гостите са самостоятелни басейни и възможност да си приготвят сами храната. В същото време българите вече се престрашават и да предплащат и лятна ваканция на родното Черноморие. Най-предпочитани са затворените комплекси и хотелите на първа линия със собствен плаж, информира "Труд".

За такива оферти са първите нови платени резервации за ваканции по родното море след началото на извънредното положение за родните курорти, обясниха от бизнеса. Според тях хотелите също осъзнават, че българите ще са “спасителите" на лятото и затова са запазили намаленията от средно 15-20 на сто от цените, предвидени за ранни записвания, през целия сезон.

Така заедно с по-евтините чадъри, транспортната достъпност и добрите оферти повече наши сънародници ще предпочетат през това лято да почиват на родните плажове, надяват се от бранша. Още повече, че не всички ще имат достатъчно пари и отпуска за по-дълги ваканции и затова ще се ориентират към дълги уикенди у нас или при съседите.

Родните хотелиери са категорични, че ще положат всички възможни усилия, за да гарантират на гостите добра хигиенна и постоянна дезинфекция, като в същото време оставят у тях усещането за почивка, а не за престой под карантина в здравно заведение.

Сигналите от основните за морето ни пазари - Русия, Великобритания и Германия, са за чартъри само през част от юли и август. Големите международни туроператори обаче продължават да извиват ръцете на хотелиерите и да настояват за отложено плащане от 90 дни на ваканциите на чуждите гости, за да гарантират повече посетители. От бизнеса са категорични, че ако приемат това отложено плащане няма да успеят да покрият завишените си разходи и не могат да чакат за парите си три месеца, след като гостите са обслужени и са си тръгнали. Затова и част от хотелиерите обмислят нулев сезон, като си спестят разходите за дезинфекция и наемане на персонал без сигурни приходи и заетост.

Освен на български туристи от бизнеса се надяват и на гости от съседна Румъния, която е най-големият пазар за родните черноморски курорти. Те обаче предпочитат да резервират почивката си не през туроператори, а индивидуално. Затова и хотелите все по-ясно разбират нуждата да инвестират в удобни за потребителите онлайн сайтове и резервационни системи.

Къмпингите чакат бум на гости

Бум на туристи очакват собствениците на къмпингите по морето през това лято. Според тях има засилен интерес към предложенията за поставяне на каравана или палатка, като няма отказ от направените резервации. Собствениците на местата за поставяне на собствени каравани, кемпери и палатки обмислят да мерят температурата на гостите си при влизане на територията на къмпингите. Карананите ще са поставени на разстояние от около 10 метра една от друга, а общите помещения като бани и ресторанти ще бъдат дезинфекцирани и почиствани много по-често в сравнение с предходното лято.

Като мерки за спазване на социална дистанция между почиващите от ръководствата на морските къмпинги обмислят и повече място за опъване на палатки, особено за тези, които разполагат със собствени кухни.

Според направено проучване сред потенциални клиенти, хората, които ще отседнат това лято на каравани и палатки са категорични, че според тях тази ваканция е по-безопасна от гледна точка на опасност от заразяване с COVID -19 в сравнение с традиционните места за лятна ваканция като къщи за гости и хотели.



Още по темата: общо новини по темата: 387
10.07.2021 »
17.06.2021 »
14.06.2021 »
20.02.2021 »
02.01.2021 »
22.10.2020 »
предишна страница [ 1/65 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: