Оставиха 9-годишната дъщеря на прегазената Юлия да изплаща дълговете й

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:20 / 03.02.2021
1276
Застрахователна компания отказва да погаси кредита на убитата при катастрофа край Созопол Юлия. Към момента дългът се погасява от 9-годишната ѝ дъщеря. Причината е, че фирмата иска експертиза, за това дали 34-годишната жена е била пияна. 

В средата на юли 34-годишната Юлия Ангелова намира смъртта си на пътя край Созопол. Първоначално хванала такси, но слязла, заради висока сметка. Минути по-късно жената е прегазена от шофьор, който избягал. 7 месеца по-късно близките на Юлия попадат в абсурдна ситуация. Жената има потребителски кредит на стойност от 27 хиляди лева, а изненадата за близките е, че застрахователите отказват да го изплатят, предава Bulgaria On Air.

Когато тя почина месец по-късно получихме писмо от банката, че ако кредитът не бъде обслужван може да стане предсрочно изискуем. Може би след месец или два отново се свързах с въпросния господин от въпросното дружество и той ми обясни, че към момента е поискал от МВР – Бургас газово –кръвен анализ от аутопсията, за да проверяват дали има алкохол в кръвта. Това лично мен ме учуди, защото никъде в  закона не пише, че като пешеходец не можеш да употребиш алкохол", каза бившият ѝ съпруг Цветелин Цеков. 

Следва още месец чакане и близките на Юлия отново се свързват със застрахователя. Оказва се, че се събират още документи. 

"И когато излязат със становище, ще бъда уведомен или от тях или от банката. Когато отидохме на място с баща ѝ и брат ѝ, ние спряхме на мястото и видяхме, че мястото на удара се пада в насрещното – т.е. тя се движила правилно. Не знам още какви документи иска този господин", допълни той. 

Задълженията се прехвърлят върху 9-годишната им дъщеря. И докато чакат становището на застрахователя, вноските по кредита се изплащат от сметка, чийто наследник е детето.

"Детето унаследява сметката на майка си, в която все още има пари, които към момента обслужват кредита и това е единственото, което ни спасява, иначе щеше да стане предсрочно изискуем. В момента какво излиза, че дъщеря ми плаща кредита на майка си, защото застрахователят не желае да го покрие", обясни мъжът.  

Действията на застрахователите остават необясними за близките на Юлия. 

Те за категорични, че са готови да търсят правата си по съдебен път. Признават и, че 7 месеца след смъртта ѝ имат оскъдна информация за разследването.

"До момента никаква информация от ОД на МВР – Бургас нямам, аз самият не се намесвам в разследването, независимо, че имам право, но и нямам информация какво се случва", допълни Цветелин.

Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
25.10.2021 Частен съдебен изпълнител иска 1200 лв. от детето на прегазената край Созопол Юлия
05.07.2021 Бившият съпруг на прегазената Юлия: Ще излезе ли някога наяве истината за случилото се с нея?
18.02.2021 Застраховател не погасил кредита на прегазената Юлия, защото употребила
алкохол
08.02.2021 Пуснали задържания за убийството на прегазената край Созопол Юлия! Нямало как да направят експертиза на колата му
12.10.2020 Бившият съпруг на прегазената Юлия с нови разкрития по случая
02.08.2020 Бившият съпруг на прегазената Юлия: Искам убиецът й да каже на дъщеря ни защо майка й е мъртва
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).