Оставиха в ареста шефката на каналджиите Томрис! Може да лежи 6 години в затвора!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:54 / 23.12.2021
1377
Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо сочената за шеф на група за трафик на мигранти Томрис  Махмуд, предаде репортер на Burgas24.bg.

Тя е привлечена като обвиняема за помагачество в трафик на чужденци. Престъплението, за което Томрис е привлечена като обвиняема е "тежко" умишлено престъпление по смисъла на закона, като за него се предвижда наказание "Лишаване от свобода" за срок от 1 до 6 години и глоба от 5 хил. до 20 хил. лв.

По делото като обвиняеми са привлечени още три лица – Х. Х., Д. Х. и К. Х. На 20.12.2021 г., Районен съд – Бургас е взел мярка за неотклонение "Домашен арест" спрямо Х. Х. и Д. Х. Спрямо К. Х. е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража".

В началото на днешното заседание, защитата на обвиняемата поиска от съда да бъде изслушана дъщерята на Томрис Махмуд. Районен съд – Бургас счете, че тя не следва да бъде разпитвана.

Според съда, настоящото разследване е в начална фаза, но въпреки това, събраните до момента доказателства са достатъчни, за да се обоснове предположение за извършване на престъплението, посочено в искането и за евентуалната съпричастност на обвиняемата. Съдът счете, че са налице и другите изискуеми предпоставки за първоначалното задържане на Томрис, поради съществуваща към момента реална опасност тя да извърши друго престъпление или да се укрие.

Ето мотивите на съда:

Томрис Махмуд е привлечена като обвиняема за тежко умишлено престъпление и има лоши характеристични данни. Настоящото деяние е извършено в рамките на изпитателния срок по друго осъждане за същото такова престъпление, като са налице и предишни осъждания". При постановяването на своя акт, Бургаският районен съд взе предвид и начина на извършването на деянието, в което Томрис Махмуд е обвинена, което характеризира евентуалния извършител на подобно деяние като личност със завишена степен на обществена опасност.

Демонстрира се пренебрегване на общоприетите норми на поведение, тъй като може да се приеме, че тя е координирала и ръководела група, занимаваща се с извършването на нелегален трафик на мигранти.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (22):
31.10.2022 Шофьорът на автомобила, пълен с мигранти, предизвикал тапата на АМ "Тракия", не е спрял на стоп палка
23.09.2022 Председателят на ОС в Свиленград: Не се вижда натиск от мигранти, но да почистят храстите по пътя, за да ги виждаме
17.09.2022 Заловиха нелегални мигранти бяха заловени
03.09.2022 Министър Демерджиев има съмнения за служители на МВР, помагали на каналджии по границите
01.09.2022 Загиналият шофьор на претъпкания с мигранти микробус в Унгария е българин
01.09.2022 Арестуваха мъж, укривал мигранти в България
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите на 9 юни
Синът на известен наш бизнесмен: Без да се замислих, приех покана...
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Габриела Пеева, обвинена за убийството на мъжа си: Не съм извърши...
Внимание! Започват вечерни акции по време на великденските празни...
Мая Манолова: С Ваня Григорова сме в равнопоставено партньорство


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).