Осъдиха въоръжен крадец, прогонен от смела продавачка с мокър парцал

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
17:17 / 29.11.2016
1037
Условна присъда получи въоръжения нападател, който през февруари т.г. се опита да ограби магазин за хранителни стоки в центъра на врачанското с. Търнава. Маскираният апаш обаче попадна на смелата 24-годишна продавачка Силвия Йотова, която не се уплаши от насочения срещу нея пистолет и предупредителен изстрел в тавана. Младата жена отказа до даде парите от оборота и прогони нападателя си с мокрия парцал, с който тъкмо миела пода на магазина, преди да го затвори. 

Целият екшън бе записан от охранителната камера на магазина, а храбрата Силвия стана известна в цялата страна след разпространяване на видеото в интернет. Заради хладнокръвната си постъпка продавачката получи награда от собственичката на магазина Галя Петрова и от кмета на селото Габриела Раловска. Не на шега пък хората в Търнава предложиха Силвия да стане селски полицай, защото всички я познавали от малка като мъжко момиче. 

По досъдебното производство под наблюдението на районната прокуратура в Бяла Слатина е постигнато споразумение с обвиняемия Кристиян Аспарухов. 23-годишния апаш, известен в селото с прякора си Зорге, има дебело кримидосие, но досега не е бил осъждан. Добре познат на полицията е и неговия помагач Краси Панчев-Бомбата, който също е привлечен като обвиняем по делото. Той пък осигурил кола за бягство след неуспешния грабеж и укрил след неуспешния обир дрехите и оръжието в циганската махала на селото, където и двамата живеят. Дни след нападението пишман крадеца бе разкрит и задържан в ареста на полицията. И двамата обвиняеми се признаха за виновни в извършеното от тях престъпление и сключиха споразумение с районната прокуратура в Бяла Слатина, което съдът одобри. За извършване на грабеж и незаконно притежание на оръжие и боеприпаси Аспарухов е с наказание една година лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага за срок от три години. За съучастието си Панчев пък получи 11 месеца затвор с изпитателен срок от три години.


Източник: в. 24 часа

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).