Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
От бранша очакват туристи по Черноморието дори през октомври
Автор: Екип Varna24.bg 11:09 / 01.09.2020Коментари (0)1344
© Varna24.bg
Израелските туроператори желаят да организират пътувания до България и през месец октомври, съобщи за "Монитор“ председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Пламен Копчев. Организираните туристи от Израел избират за своите летни почивки предимно Слънчака и Златни пясъци.

Въпреки че в средата на август Израел вдигна забраната за пътувания до България, до момента у нас е пристигнал едва един самолет с израелски туристи, в който са пътували клиенти на всички туроператори. Обещанията за подновяване на редовните чартъри до страната ни датират още от края на месец юли, в крайна сметка обачете са отложени за 3 септември.

Очаква се точната дата на следващия полет да стане ясна утре.

По думите на Копчев има възможност пристигането на израелците да бъде отложено за по-късно през месец септември, тъй като според информация на един от най-големите туроператори в еврейската държава медиците, които правят PCR тестове за COVID-19, стачкуват.

Макар пътуванията им към България да се затруднени, израелците желаят да прекарат почивните дни около своята Нова година у нас. През 2020 г. тя ще се отбележи на 18 септември.

Във връзка със засиления интерес обаче не се очакват допълнителни намаления на вече обявените цени за нощувка или пакетно пътуване.

"Настаняването е толкова евтино, че по-голямо намаление не може да се направи“, категоричен бе Копчев. Според него, ако цените намалеят още, ще се понижи и качеството на услугите. Сред най - предпочитаните от израелските гости родни атракции са казината и практикуването на различни видове спорт - воден или мото. Не липсват и фенове на зимния туризъм, които най-често се насочват към Банско, Пампорово и Боровец.

Припомняме, че заради липса на туристи през лятото редица хотели в Слънчев бряг обявиха, че ще прекратят работа преди края на сезона. Опасност израелците, дошли да почиват у нас, да няма къде да нощуват - не съществува, тъй като хотелиери, ще спазят своите договорки с израелските туроператори. Ще затворят единствено местата за настаняване, които нямат подобни спогодби с чуждестранните туристически агенции.

Според данни на туристическото ни министерство Израел заема 12-о място в класацията за входящ туризъм на България през изминалата година с близо 245 000 визити.



Още по темата: общо новини по темата: 387
10.07.2021 »
17.06.2021 »
14.06.2021 »
20.02.2021 »
02.01.2021 »
22.10.2020 »
предишна страница [ 1/65 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: