От бранша очакват туристи по Черноморието дори през октомври

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:09 / 01.09.2020
1361
Израелските туроператори желаят да организират пътувания до България и през месец октомври, съобщи за "Монитор“ председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Пламен Копчев. Организираните туристи от Израел избират за своите летни почивки предимно Слънчака и Златни пясъци.

Въпреки че в средата на август Израел вдигна забраната за пътувания до България, до момента у нас е пристигнал едва един самолет с израелски туристи, в който са пътували клиенти на всички туроператори. Обещанията за подновяване на редовните чартъри до страната ни датират още от края на месец юли, в крайна сметка обачете са отложени за 3 септември.

Очаква се точната дата на следващия полет да стане ясна утре.

По думите на Копчев има възможност пристигането на израелците да бъде отложено за по-късно през месец септември, тъй като според информация на един от най-големите туроператори в еврейската държава медиците, които правят PCR тестове за COVID-19, стачкуват.

Макар пътуванията им към България да се затруднени, израелците желаят да прекарат почивните дни около своята Нова година у нас. През 2020 г. тя ще се отбележи на 18 септември.

Във връзка със засиления интерес обаче не се очакват допълнителни намаления на вече обявените цени за нощувка или пакетно пътуване.

"Настаняването е толкова евтино, че по-голямо намаление не може да се направи“, категоричен бе Копчев. Според него, ако цените намалеят още, ще се понижи и качеството на услугите. Сред най - предпочитаните от израелските гости родни атракции са казината и практикуването на различни видове спорт - воден или мото. Не липсват и фенове на зимния туризъм, които най-често се насочват към Банско, Пампорово и Боровец.

Припомняме, че заради липса на туристи през лятото редица хотели в Слънчев бряг обявиха, че ще прекратят работа преди края на сезона. Опасност израелците, дошли да почиват у нас, да няма къде да нощуват - не съществува, тъй като хотелиери, ще спазят своите договорки с израелските туроператори. Ще затворят единствено местата за настаняване, които нямат подобни спогодби с чуждестранните туристически агенции.

Според данни на туристическото ни министерство Израел заема 12-о място в класацията за входящ туризъм на България през изминалата година с близо 245 000 визити.

Виж коментарите (0)

Още по темата (387):
10.07.2021 Засилени проверки по морето
17.06.2021 Ето какви са цените на един от най-скъпите плажове на Балканския полуостров
14.06.2021 Лято или не точно? Над 2300 метра утре - слаб сняг
20.02.2021 Българи купували имоти на морето без кредит
02.01.2021 Хотели край Варна са изправени пред масови фалити
22.10.2020 Без български курорти в класация за най-добрите места за почивка в Европа
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).