Откриха рекордно количество наркотик за над 2 млн.лв., спасиха животи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:38 / 23.12.2016
839
Окръжна прокуратура -Ямбол задържа за 72 часа и внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка "задържане под страда" спрямо четирима мъже, които са обвинени за държане с цел разпространение на над 40 кг хероин в гр.Ямбол и в с.Радовец, общ.Тополовград.

Мъжете са задържани от полицейски служители на 21.12.1016г. в гр. Ямбол, при опит на продажба на част от високорисковото наркотично вещество.

Подробности за провелото се разследване дадоха днес (23.12.2016г.) Апелативният прокурор на гр.Бургас - г-н Любомир Петров, Заместник-апелативният прокурор на гр.Бургас - г-жа Йовита Григорова, Окръжният прокурор на гр.Ямбол - г-н Дойчин Дойчев, Главният секретар на МВР Главен Комисар Георги Костов, Директорът на ГД "БОП" Главен комисар Ивайло Спиридонов и Директорът на ОД на МВР-Ямбол - г-н Генчо Иванов, които се срещнаха с медии.

Общо 22 претърсвания и изземвания са извършени само за 36 часа, съобщи Апелативният прокурор на Бургас - Любомир Петров. Той добави, че един от обвиняемите е от гр.Ямбол, а другите трима са от с.Радовец. Те са обвинени в извършване на престъпление по чл.354а ал.2 вр. с ал.1, вр.чл.26, ал.1, вр.чл.20, ал.2 от НК. За това престъпление в предвидено наказание "лишаване от свобода" за срок от 5г. до 15г. и "глоба" в размер на от 20 000 лв. до 100 000лв. Апелативният прокурор добави, че по-късно днес в Окръжен съд-Ямбол ще бъде проведено заседанието по внесеното от Прокуратура искане за определяне на постоянна мярка "задържане под стража" спрямо обвиняемите. От думите му стана ясно, че хероинът е за 2 милиона лева по цени, определени с Постановление на МС, а трима от четиримата обвиняеми вече са осъждани. В заключение г-н Любомир Петров оцени високо съвместната работа на Прокуратура и МВР, която за пореден път е довела до постигнатия отличен резултат.

Главен комисар Георги Косто също отличи отличното сътрудничество между институциите. Той съобщи, че по разкриване на престъплението се е работило от два месеца, като в последния етап на реализацията са се включили полицейски служители от Областните дирекции в Ямбол, Сливен и Хасково. Главен комисар Костов добави, че мъжете са задържани при опит за продажбата на 5 кг хероин пред магазин на известна немска търговска верига. При последяващите действия, разследващите са открили и останалата част от хероина в къща, намираща се в с. Радовец. Костов каза още, че 60 процента е чистотата на задържаното наркотично вещество, а цената му на улицата би била в пъти по-висока от тази на държавата.

Главен комисар Спиридонов обърна внимание на факта, че задържаното количество хероин е предназначено за вътрешния пазар, което го прави едно от най-големите изобщо задържани такива в страната. Спиридонов поясни, че е имало и по-големи количества задържани в резултат от контрабанда, но този хероин е един от рекордните като количество, открити в жилище.

Припомняме, че само преди дни отново на територия на обл. Ямбол бяха задържани двама мъже, обвинени в контрабандно пренасяне на 8 кг хероин, а през лятото на ГПП "Лесово" бе задържан ирански шофьор на камион пренасящ около 400 кг хероин.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).