Откритата мъртва жена в Пловдив е бита с юмруци няколко часа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:43 / 09.07.2021
1147
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Миленко Рангелов, на 48 г., за това, че на 20.10.2020 г., в Пловдив, умишлено е умъртвил 39-годишната С.А., като деянието е извършено по особено мъчителен за убитата начин – престъпление по чл. 116, ал. 1, т.6, вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Миленко Рангелов живеел с пострадалата жена на семейни начала в продължение на 20 г. Те имали няколко деца. С повечето от тях обитавали едно домакинство в Пловдив. Обвиняемият редовно употребявал алкохол, след което упражнявал физическо насилие над Сийка Ангелова. Поради тази причина, жената се преместила да живее при майка си през 2019 г. От Районен съд – Пловдив била издадена заповед за незабавна защита, която забранявала на Миленко Рангелов да доближава жилището й, местата, които посещава, както и да упражнява физическото и психическото насилие спрямо нея. След известно време обаче пострадалата отново се върнала да живее при М.Р. и децата им. 

На 20 октомври 2020 г., обвиняемият, още сутринта, започнал да употребява алкохол и да бие Сийка Ангелова. През деня той многократно нанесъл побой над жената, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло. Една от дъщерите им се опитала да й помогне, но М.А. не й позволил. От побоя, продължил няколко часа, жената изпаднала в безсъзнание. Към 22,30 ч. бил подаден сигнал на тел. 112. Пристигналите на място лекари констатирали смъртта на Сийка Ангелова. Обвиняемият бил задържан.

Според заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза, пострадалата е имала множество травматични увреждания по главата, тялото и крайниците. Причината за смъртта й е остра кръвозагуба с излив на кръв в коремната кухина, вследствие на разкъсване на вътрешни органи от силен удар с юмрук или крак.

Обвиняемият Миленко Рангелов е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ и понастоящем се намира в затвора.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
01.03.2022 20 години затвор след убийство в Пловдив
05.11.2021 Разкриха детайли около убийството на 39-годишната жена в Пловдив
14.09.2021 Контактна на цяла къща болни от ковид дойде в съда в Пловдив
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).