Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Отличиха 12 от най-талантливите деца и младежи на България
Автор: Екип Varna24.bg 10:33 / 03.11.2021Коментари (0)564
©
На един от най-светлите български празници – Денят на народните будители, Фондация "Шанс за децата и природата на България“ обяви финалистите на Годишните си награди "Шанс за таланта“, част от проекта си "Награди, стипендии и отличия“. Дванадесет талантливи млади българи получават финансови награди за постиженията си в национални и международни турнири, конкурси, състезания, олимпиади в областта на математиката и информационните технологии, литературата, музикалното, изобразителното и танцово изкуство.

Проектът "Награди, стипендии и отличия“ вече единадесета година има за цел да подпомогне обучението и изявите на талантливи деца и младежи в областта на точните и хуманитарни науки, изкуството и новите технологии.

Ето и кои са финалистите: Ясен Пенчев, 10 клас, ПМГ "Акад. Иван Гюзелев", гр. Габрово получава индивидуална парична награда за отлично представяне на републикански или международни олимпиади, конкурси, състезания в сферата на математиката и информатиката.

До настоящия момент Ясен има повече от 100 награди в областта на математиката и информатиката, като през учебната 2020/2021 година е спечелил общо 20 призови отличия от национални и международни състезания в двете сфери; Славея Семова, I курс, ШУ "Еп. Константин Преславски", гр. Шумен, отличена в сферата на литературата на републикански или международни олимпиади, конкурси, състезания; Демира Недева, 9 клас, МГ "Акад. Кирил Попов", гр. Пловдив получава парична награда за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на математиката.

През учебната 2020/2021 година Демира е завоювала 13 призови места, най-значимите сред които са: първо място и златен медал (единствен сред неамериканските участници) на Международна американска математическа олимпиада (ARML); Prize сертификат и златен медал (най-високото отличие в света) на Australian Mathematical Competition (AMC) и мн. др.; Марина Кацарска, 5 клас, НУИ "Панайот Пипков", гр.Плевен,парична награда за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на изобразителното изкуство.

За учебната 2020/2021 година Марина има завоювани над 20 призови места, като 11 от тях са от престижни международни конкурси за рисунка. Никола Кацарски, 5 клас, НУИ "Панайот Пипков", гр.Плевен, също парична награда за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на изобразителното изкуство. За 2020/2021 учебна година Никола е отличен с 27 призови места, като 17 от тях са от престижни международни конкурси. Вяра Пенчева, 6 клас, ПМГ "Акад. Иван Гюзелев", гр. Габрово, наградена за отлично представяне в сферата на изобразителното изкуство на републикански или международни олимпиади, конкурси, състезания.

До момента Вяра има над 200 призови отличия в сферата на изобразителното изкуство, като за 2020/2021 година е спечелила 80 награди, 53 от които са от международни конкурси. Илияс Номан, 11 клас, СМГ "Паиий Хилендарски“, гр. София, лауреат в сферата на математиката на републикански или международни олимпиади, конкурси, състезания. Най-значимите постижения на Илияс през учебната 2020/2021 година са: първо място (с максимален брой точки) и златен медал от European math cup; първо място (с максимален брой точки) и златен медал от национален кръг на Националната олимпиада по математика; Ива Ичевска, 10 клас, ЕГ "Пловдив", гр. Пловдив, финалист в сферата на музикалното изкуство.

През учебната 2020/2021 Ива е завоювала 53 призови места в международни и национални конкурси в сферата на музикалното изкуство; Симона Маринова, 3 клас, ОУ "Драган Манчов", гр. Пловдив, наградена за отлично представяне в сферата на математиката на републикански или международни олимпиади, конкурси, състезания. За учебната 2020/2021 година Симона има 49 призови отличия в сферата на математиката от национални и международни състезания. Ивета Попхристова, 7 клас, СУ "Вичо Грънчаров", гр. Горна Оряховица, отличена в сферата на музикалното изкуство на републикански или международни олимпиади, конкурси, състезания.

Сред най-значимите постижения на Ивета за учебната 2020/2021 година са: I място индивидуални изпълнители и Специалната награда за най-добро изпълнение от Пиринския край в Международен фолклорен фестивал "Приятели", гр. Охрид; I място в конкурс "Млади фолклорни таланти" на БНР; лауреат в Петропавловски събор "Хоро се вие край манастира"; специална награда в конкурса "Насред мегдана в Арбанаси" и много други; Симона Василева, 9 клас, ППМГ "Добри Чинтулов", град Сливен.

Симона получава индивидуална парична награда за отлично представяне в сферата на литературата на републикански или международни олимпиади, конкурси, състезания. За учебната 2020/2021 година тя е била отличена с призови места в над 30 конкурса, като два от тях са с международен статут; Виктория Пощарова, 2 клас, СУ "Панайот Волов", гр. Шумен, наградена в сферата на музикалното изкуство. За изминалата учебна година 2020/2021 Виктория Пощарова е завоювала множество награди за вокално майсторство, като най-значимите от тях са 18 на брой от различни национални и международни конкурси.

"На този много специален и светъл ден сме горди да представим талантите на България – лауреатите ни за 2021 г. по програма ни "Награди, стипендии и отличия“. За поредна година надпреварата беше голяма, а изборът много труден. Щастливи сме, че отличихме 12 изключително даровити в сферите си деца и младежи от цялата страна, успехите и постиженията им заслужават специално внимание, защото освен на талант, те се дължат и на много труд и усилия, положени през годините.

С отпускането на индивидуални награди ние се стремим да подпомогнем развитието на младите таланти на България. Искаме да ги накараме да се гордеят с постиженията си и да откроим успеха им в дадена област. Целта ни е да стимулираме не само работата върху таланта, но и неговата изява.

От 2011 г. до момента по програмата "Награди, стипендии и отличия“ са отличени над 80 деца и младежи. Благодарение на нея българските таланти получават възможността да участват и да постигат високи успехи в европейски и световни първенства. Щастливи сме, че и тази година, въпреки трудното време, в което живеем, успяхме да осигурим допълнителни индивидуални парични награди за отлично представяне на републикански или международни олимпиади, конкурси и състезания за още 8 изключителни таланта.

Поздравяваме не само класиралите се финалисти, но и всички кандидати, които се обърнаха към нас и споделиха успехите си. Продължавайте да се трудите все така усърдно, убедени сме, че усилията ви ще бъдат възнаградени!“, коментира Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: