Парламентът прие оставката на кабинета "Станишев"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:02 / 22.07.2009
1181
С един глас въздържал се на депутат от ДПС парламентът прие оставката на кабинета "Станишев".

Декларацията за основните приоритети на парламента подкрепиха само депутати от ГЕРБ, Синята коалиция, Атака и РЗС.

В документа се иска ревизия на управлението на тройната коалиция. Първият делови ден започна с процедурни хватки от страна на БСП и ДПС. По всякакъв начин старото мнозинство се опитваше да обърка новия председател на парламента. Според червените и ДПС консултации по общата декларация за приоритетите не е имало и тя не е редовно внесена в деловодството на парламента снощи.

Така споровете в пленарната зала днес бяха кой кого иска да подхлъзне с процедурни хватки, а не по същество за приоритетите на новото Народно събрание.

"Или се казва, че става дума за неграмотност, или се казва, че става дума за лъжа. И двете неща трябва да имат своето последствие", каза Румен Петков, КБ.

"Ревизия на управлението на тройната коалиция - ето къде ги боли другарите от ляво. Защото те знаят, че тази ревизия ще ги превърне в групата на бъдещите затворници", заяви лидерът на Атака Волен Сидеров.

"Аз разбирам, че ще използвате парламентарната трибуна, за да правите послания и да неглижирате това мнозинство, но това е факт и това беше прието от българските избиратели и те дадоха своята вола и ясен знак кой и как трябва да управлява тази страна", припомни Цветан Цветанов, председател на ГЕРБ.

"Не ви е нужно съгласието на опозицията. Вие се нуждаете от изолиране на опозицията, от разграничителен маркер от опозицията", каза Лютфи Местан, ДПС.

И още - Народното събрание прекрати депутатските пълномощия на Тодор Йосифов, по-известен като рапъра Маниака. Йосифов беше избран от листата на ГЕРБ в Бургас. "За" гласуваха 165 депутати, 7 бяха против, а 8 - "въздържали се".

Очаква се мястото на Йосифов да заеме Иван Атанасов Алексиев, който е следващият в изборната листа в Бургас. Алексиев е заместник-кмет по туризма на община Поморие. Той е роден на 25 юли 1965 г. и по професия е инженер-технолог.

Новото правителство ще бъде гласувано на извънредно заседание на парламента на 27 юли, понеделник.

Бъдещият премиер Бойко Борисов възнамерява да съкрати броя на министрите от сегашните 19, заедно с премиерския пост, на 16. Досега Борисов е посочил като сигурни свои министри Йорданка Фандъкова, Симеон Дянков, Цветан Цветанов, Николай Младенов, Маргарита Попова, Десислава Танева и Вежди Рашидов.

Източник: bTV


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Листите за парламентарните избори имат от всичко: Нови лица, добр...
Плевенчани останаха на тъмно след бедствието
Половин България е пазарувала онлайн в последните 6 месеца
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", сега го няма в ...
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Потоп удави плевенчани


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).