Парламентът ще изслуша Гешев най-рано през септември

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:48 / 23.07.2020
1344
Депутатите одобриха предложението на БСП, с което се иска от главния прокурор Иван Гешев да изготви и внесе в Народното събрание доклад за дейността на прокуратурата по прилагането на закона в периода януари-август 2020 г.

В подкрепа на проекторешението, внесено от социалистите, гласуваха 179 депутати, само един беше против, без въздържали се.

Фактът, че отчетът трябва да обхваща такъв период означава, че постъпването му в парламента може да се очаква най-рано през септември. Тогава вероятно и главният прокурор ще го представи пред депутатите, предава "Сега".

От ГЕРБ не възразиха на предложението на социалистите, а дори призоваха останалите парламентарни групи да го подкрепят. Само настояха от проекта на решението да отпадне фразата, че Народното събрание "възлага на" главния прокурор да изготви въпросния доклад. "Народното събрание не може да възлага на независимата съдебна власт и на който и да е неин представител изготвянето на доклади", обяви депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов, като се позова на конституцията на страната.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Неприятна новина за всички българи, които са тръгнали към Гърция ...
Президентът: Без социална справедливост всяко общество е обречено...
Хлебар: Поредният предизборен фойерверк!
Тодор Капитанов: Кодексът на труда е най-нарушаваният закон у нас...
Тези новини за лихвения процент, които ще засегнат много българи
Шофьорите да внимават днес!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).