Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Паяци" дебнат на всяка крачка в морските курорти
Автор: Екип Varna24.bg 09:00 / 13.06.2016Коментари (5)773
© Varna24.bg
Паркингът и това лято ще е основно перо от бюджета за морска почивка. "Паяци" дебнат на всяка крачка в морските курорти, а безплатни паркинги няма. Контролът е безпощаден както по Южното Черноморие, така и на Северното.

Репатриращите машини се активизираха още в началото на сезона, а служителите зорко дебнат за нарушители, установи проверка на в ."Телеграф". Почти във всички курорти от Слънчев бряг до Приморско има сини зони, където паркирането се таксува на всеки час. Отделно има и платени паркинги. Цените тръгват от 2 лева на час престой и стигат до 4-5 лева. В Свети Влас паркингът струва само левче, но пък е без охрана. По правило общините и местните власти следят реда и нарушителите. Под тяхна шапка работят и "паяците", но някои от общините са възложили наказателната дейност по репатриране на частни фирми.

В Бургас синята зона е обхванала целия широк център, а цената за час паркиране е 1 лев. Няколко паяка следят за реда, а освобождаването на автомобила от наказателния паркинг струва между 43,20 и 62,30 лева.

От 1 юни е активна и синята зона в Слънчев бряг. Таксата за престой в 1,50 лв. на час. Заплащането ще става чрез SMS, както досега, но тази година за първи път са монтирани и два апарата с монети от хотел "Арда" и "Несебър-Созопол". Осем контролни пункта осигуряват достъп на автомобилите до курорта.

"Слънчев бряг"' АД стопанисва няколко буферни паркинга, като цената за паркинга е 2 лева на час. Местата в тях са около 500, още 2000 паркоместа има в синята зона на града.

В частните паркинги е 50% по-скъпо и час престой струва между 3 и 5 лева. За денонощие най-евтиният престой е 10 лева.

Паяците не да единствената опасност в Слънчев бряг. Там действат с пълна сила и скобите, чието сваляне струва 25 лева. Двойно по-скъпо излиза репатрирането до наказателния паркинг - 50 лева, допълнително се начисляват и по 3 лева на час за времето, през което возилото е престояло там.

Паяци дефилират денонощно и в Несебър, където глобите за нарушители са една идея по-ниски - 36 лева. Над 700 са местата за паркиране извън Стария град. Цените на общинските паркинги в Несебър остават заковани на 2 лева на час, с право на престой до четири часа. За автобуси таксата е три лева. За цяло денонощие тарифите са съответно 8 лева за леки коли и 12 лева за автобуси.

С левче по-скъпо излиза паркирането в Стария Созопол. За цяло денонощие ще се плаща 9 лева. Тук също дебнат паяци, а глобата за репатриране е 50 лева.

Паяците това лято ще работят във всички градове на юг без Царево и Поморие. Двата курорта остават единствените, в които ще може да се паркира гратис, стига да се намерят свободни места.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
но е и където трябва ,също като полицаите
0
 
 
А аз дебна с пушка за корумпирани паяци
0
 
 
Не стига че си отишъл на на море харчиш пари ами и тези и те обикалят и трябва да платиш после и на тях .Поне да си направят паркинги няма каде да си паркираме колите там !!!
0
 
 
Поредната тарикатщина. Града задръстен от неправилно паркирали автомобили, дори на 200 метра от платените /празни/ паркинги. Но не, ние ще лапаме от курортите, че и ще се хвалим. Те затова народа отива да почива там където към 50 лева за стая ти дават и парко място.
0
 
 
Ееее ми ще дебнат я. Сега е урожая, ден година храни.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Серия от трусове в Турция
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: