Пазят с камери болниците от джебчии

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:48 / 24.10.2016
676
МВР ще поставя камери в болниците заради зачестилите джебчийски кражби в последно време. Това е заложено в Плана за изпълнение на приоритетите и постигане на целите на Националния съвет по превенция на престъпността за периода 201-2018 година, съобщава Монитор. 

Според него лечебните заведения трябва да бъдат оборудвани с видеонаблюдение, тъй като постоянно се получавали сигнали за изчезнали вещи и дори медицинско оборудване. Така например родилка се оплакала, че от столична болница е изчезнала чантата й с лични вещи, докато раждала. Друг болен пък пропищял, че от якето му, което било закачено до леглото, липсвало портмонето с няколкостотин лева, лични документи и дебитни карти.

Лекари си спомнят и за много по-фрапантни случаи когато кражба блокирала работата на столичната Пета градска болница за цяло денонощие. Апашите отмъкнали 24 метра метални тръби за медицински кислород, които после върнали за вторични суровини. Крадците срязали проводниците, които снабдяват лечебното заведение с кислород под високо налягане. Получила се и сериозна авария. Така осем души, които чакали за операция, се наложило да бъдат отложени за следващия ден. Кражбата започнала още по светло от малка шахта, от където са отрязани първите метри тръби с взривоопасен кислород.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Дете на кандидат-депутат простреля друго дете в Търновско
Ще бъде ли спрян вносът на коли втора ръка?
Фон дер Лайен поздрави Гордана Силяновска-Давкова за избирането й...
Главчев и част от министрите в кабинета посетиха църквата "Св. Ди...
Плащането на зъбни протези от Касата се отлага
Валежите ще продължат и утре, а температурите се понижават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).