Петър Витанов: Ръководството на БСП няма нищо общо с политическата партия, която е с многогодишна история

Автор: Цоня Събчева
Коментари (0)
20:27 / 19.04.2024
1104
Ръководството на БСП няма нищо общо с политическата партия, която е с многогодишна история. Това каза Петър Витанов, ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, в интервю за Аудиокаста на "Фокус“ "Това е България“.

"
По-скоро напротив, ръководството на БСП  и в частност председателят на партията управлява партията като приватизирано дружество, с  което тя има опит. Тя отдавна е станала едноличен собственик на марката и е превърнала партията в търговско предприятие, съответно се е заобиколила с хора, които са няколко типа. Единият тип са тези, които са клинично по-глупавите, които ги разбирам. Те залагат на лоялност и самостоятелно не могат да вземат каквито и да било решения и да проявят каквато и да било инициативност. Това са тези, които ги оприличих на някакви прокариоти или еукариоти или там чехълчета. А има и друга категория хора, които пък са от много-много години, по-интелигентни, които познават политическите процеси, но пък са неспособни да критикуват. И са неспособни не заради друго, а защото 20-30 години са свикнали да слугуват на всеки един председател, но думата е слугувам, и да се държат като безгръбначни. Тези хора може би наистина се страхуват, че някой път може да им се наложи да излязат на пазара на труда", заяви Петър Витанов. 



"Ние всички сме били там", каза Витанов и допълни: "Но има някои хора от тях, даже аз бях посочил Кристиан Вигенин – той от 18 годишен е общински съветник, 15 години депутат, 6 години евродепутат, министър, любимец на всички председатели от времето на Жан Виденов до Корнелия Нинова. Съответно изповядващ техните ценности, като, ако щете през демократичния социализъм при Жан, през социаллиберализма на Сергей, та се стигне до националконсерватизма на Корнелия Нинова. Имат си принципи,както се казва..."


Виж коментарите (0)

Още по темата (110):
23.03.2024 Иван Таков: Ако ръководството от "Позитано" може без партия, защо партията да не може без ръководството 
23.03.2024 Таков създава движение "Бузлуджанци" в БСП
23.03.2024 Станишев за трети мандат на Нинова: Уставът е еднозначен
23.03.2024 Иван Таков за БСП: Трябват ни нови лица и идеи
13.02.2023 Калоян Паргов за БСП: Този конгрес е еманация на управлението на Корнелия Нинова
11.02.2023 Нинова към делегатите: Не губете кураж за предстоящите избори - има с какво да застенем пред хората
Още новини от Национални новини:
Ето по кое произведение пишат зрелостниците на матурата по БЕЛ
Решено: Депутатите се събират извънредно във вторник заради пенси...
Важно съобщение за пенсиите от НОИ
Диана Русинова: Автомобилът на НСО едва ли се е движил с 50-60 км...
Хеликоптерното летище до тунел "Железница" на АМ "Струма" вече им...
Жената от катастрофата с Петков и автомобил на НСО е с опасност з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).