Петър Вучков: По наше време давахме по левче за верен отговор

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:30 / 02.09.2022
1031
Навръх 83-ия си рожден ден актьорът Петър Вучков сподели, че новите тв риалитита за умници се различават много от някогашните формати.

"Сега участниците получават много повече пари. По наше време давахме по левче за верен отговор. Най-умните си тръгваха с не повече от 150-200 лв.", каза за "България днес" любимецът на поколения български деца.

Той не пожела да повдигне завесата кои са били хората, подготвяли тогава въпросите зад кадър. "Проф. Лилия Райчева работеше с тях. Те решаваха какви въпроси да се подберат. Гледахме обаче да не са прекалено трудни, за да може да отговорят правилно повече хора и да се запази духът на състезанието", каза актьорът.

По думите му той е водил "Минута е много" цели 33 години, което било с две години повече от рекорда на култовата "Всяка неделя" на Кеворк Кеворкян. Вучков довери още, че познавал от едно време Ники Кънчев. Бившият водещ на "Стани богат" още тогава проявявал дарба на шоумен. Много от самите победители в "Минута е много" през годините пък успели да получат престижна работа и да направят кариера с познанията си. "Тогава знанията се ценяха много високо. Хората се стремяха да бъдат начетени", смята Петър Вучков.

Легендарният тв водещ призна, че самият той и досега се пробвал да отговаря на въпросите в новите риалитита. "На първите пет отговарям без проблем", уточни актьорът.

Вучков каза още, че нямало да празнува рождения си ден в заведение. "Предпочитам домашния уют. Ще се съберем със сина ми, който си дойде във ваканция от САЩ, със снахата и внучката... Съпругата ми ще приготви нашите любими специалитети, ще изпием по питие", планира водещият на "Бързи, смели, сръчни".

През годините той е свикнал да приема много от написаното за себе си с хумор. Това обаче не се отнася за градската легенда с 30-годишна давност, че имал бакалия на столичната улица "Цар Иван-Асен".

"Някога жена ми ходеше да помага в магазина за хранителни стоки на мой приятел арменец, който още през 1992 г. замина в Бразилия. Аз отивах вечер да я прибирам и някои хора, като са ме виждали често там, казали: "Вучков има магазин!". Никога не съм имал магазин - нито там, нито където и да било другаде. Всички, които ме познават, знаят, че едва ли има човек в България, който да е по-далеч от бизнеса от мен", категоричен е актьорът.

Той намира идеята за събиране на всички водещи на шоута за умници през годините в общо риалити издание, в което да бъдат препитани, за много интересна. "Със сигурност ще участвам", обеща Петър Вучков.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6917):
23.04.2024 Певицата Валя с подробности за своята "Рана"
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Бивш футболист отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов и братята му разказаха за уроците, които научаваме от бащите
си
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си
21.02.2024 Ники Урумов и група P.I.F. с ексклузивна премиера на песента "Обезумели" по музика на Димо
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика катастрофа в Казанлък, има пострадали
Калин Стоянов: Зарадвахме отново децата от Националната благотвор...
Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова
Бивш енергиен министър за "Боташ": Обвинявам депутатите в лъжа, м...
Проф. Чорбанов: Ваксината срещу коклюш, която се поставяше до 201...
Устойчив туристически сезон по Северното Черноморие очаква служеб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).