Пикантна подробност по време на делото за двойното убийство в Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (3)
13:53 / 19.11.2021
1238
Обвиненият в двойно убийство Йордан Таков имал любовница. Тази пикантна подробност съобщи по време на разпита пред съда свидетелят Георги Христев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той разказа за случай с жена, с която Таков бил във връзка, за което самият обвиняем му споделил. Веднъж му казал, че приятелят на жената се намесил в интимните им отношения, а Таков го изгонил. Тази случка бе изнесена, за да се подчертае, че подсъдимият Йордан Таков често се държи скандално в обществото.

Адвокат Давчев протестира, че тези показания са извън предмета на това производство и подчерта, че задачата на съдебния състав е да прекрати тези "махленски разговори“, както и всякакви слухове за подсъдимия.

Прокурорът обаче настоя свидетелят да бъде изслушан, тъй като ставало въпрос не за слухове, а за реален разговор между него и подсъдимия.

Въпреки това съдът спря това, като поясни, че този свидетел е допуснат за разпит само, за да даде повече характеристични данни за Таков.

Същият свидетел разказа и още пикантни случки като доказателство, че обвиненият в двойно убийство е много агресивен човек. Самият Йордан му казал веднъж, че като си извади разрешително за оръжието, няма да му се налага да се бие по светофарите, а ще им показва пистолета.

Йордан имал спречквания и с други хора, докато играел футбол, както и че бил отправил заплаха към строител, че ще му запали буса.

В началото на разпита свидетелят Георги Христев разказа, че е бил близък с всички партньори в този бизнес – със загиналите Христо и Васил, и със самият Таков. Но най-близки били отношенията му с Христо. По думите му, между Йордан и бащата и сина имало постоянни спречквания, за които му е разказвал Христо. Това се дължало на факта, че Йордан имал отделно самостоятелен бизнес с кафе машини и затова не полагал грижи за общия бизнес, което пък било повод за честите скандали. Иначе самите жертви – Христо и Васил били много точни и добри хора, по думите на Георги Христев.

На въпрос на адвокат Давчев имат ли общ бизнес свидетелят и жертвите той отговори, че това не е така. В крайна сметка обаче стана ясно, че Иван Христев е пътувал често с Христо в чужбина, за да внасят автомобили, които след това продавали.  

На днешното заседание на съда бе разпитан и още един свидетел – Бояна Цветкова, която е кума на Даниела и Васил Ботеви. Тя изтъкна, че младото семейство били пример за нея и тя често се възхищавала на отношенията им. Васил бил много грижовен съпруг и баща. Двамата имали много силна и духовна връзка. 

Свидетелката разказа още, че в деня, в който е разбрала за смъртта на съпруга си, Даниела се е опитала да се самоубие, като е вървяла между колите. След този случай тя е посещавала психиатър и приема лекарства и до сега.

На следващото заседание по делото ще бъде разпитан и нов свидетел – Иван Нейчев по повод изказването, че Таков е заплашвал строител, че ще му запали буса.  

Предстои да бъде  прочетена и физико-химичната експертиза, тъй като в сегашния и вид не може да бъде приета, без да са взети под внимание всички събрани доказателства. Бе поискано още да бъде назначена и нова дактилоскопска експертиза.

Виж коментарите (3)

Още по темата (9):
17.10.2022 Извършителят на двойното убийство в "Кършияка" с още един защитник
25.02.2022 Има осъден за двойното убийство в Пловдив
26.01.2022 Убиец разплака близка на убитите: Боклук!
08.09.2021 Йордан, убил баща и син в Пловдив, бил предизвикан, че ще изнасилят дъщеря
му
17.06.2021 Съпругата и майка на убитите в Пловдив баща и син през сълзи разказа за тях
02.04.2021 Двойното убийство в Пловдив: Йордан Таков може да изгние в затвора
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).