Питат кмета на Пловдив: Какво прави Митрофанова на Съединението?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
09:15 / 08.09.2022
1046
Платформата "Десен форум" по Закона за достъп до обществена информация иска отговор от президента Румен Радев защо руската посланичка Елеонора Митрофанова беше сред официалните гости в Пловдив на 137-годишнина от Съединението. Тя беше зад държавния глава и вицепрезидента Илияна Йотова на церемонията. Присъствието ѝ предизвика вълна от недоволство. 

"Днес "Десен форум" поискахме официално по ЗДОИ отговор от президента на България и кмета на град Пловдив - защо и по чия покана Митрофанова присъства на честването на Съединението на България? Ние и цялото българско общество сме скандализирани от наглата липса на такт и уважение към нас българите и историята ни. Дори на този най-светъл ден за България, отново видяхме посланик Митрофанова на първа линия зад президента да порочи тържеството със своето присъствие. 

На какво основание посланик на държава, определяща България за враждебна страна, е поканена за честването на онова събитие от българската история, което беше осъществено против волята на Русия и с подмолните опити на дипломатите и да осуетят обединението на българите в нашите собствени земи? 

Ние гражданите, обединени в инициативата “Десен форум" с непреклонна ангажираност за интересите на България внасяме отворени писма към президента на България Румен Радев и към кмета на град Пловдив Здравко Димитров със следните въпроси: 

1. Била ли е посланик Митрофанова поканена на официалната церемония по случай 137-та годишнина от Съединението, провела се на 06.09.2022 г., в гр. Пловдив и ако да, кой е отправил поканата?

2. На какво основание присъства на гореспоменатата церемония посланикът на Руската федерация, при положение, че последната официално третира България като неприятелска страна?

3. Посланиците на кои държави са били поканени да присъстват на гореспоменатата церемония?

4. Посланиците на кои държави са присъствали на гореспоменатата церемония?

Каним всички възмутени българи - присъединете се към искането ни да се разкрият фактите около обидното присъствие на посланика на Русия в Пловдив!".

Виж коментарите (5)

Още по темата (38):
07.09.2023 Самуил Шивачев: Политическа ни класа има един огромен комплекс, който е свързан с ролята на Русия в нашата история
07.09.2023 Проф. Веселин Методиев: За Съединението на България трябва да сме благодарни на едно свръхмалцинство мощни хора
06.09.2023 Самуил Шивачев: Един себеуважаващ се народ няма да позволи на неговите национални празници да се противопоставят един на друг
06.09.2023 Кметът на Пловдив: Това е важен празник, обединението на България
06.09.2023 Варна отбеляза Съединението с възстановка на исторически събития
06.09.2023 Варненският политически елит поднесе венци пред паметната плоча на Княз Александър I Батенберг
Още новини от Национални новини:
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Големите печеливши, които работят в Денят на труда и не искат той...
Инвеститорът за детската болница: Няма да се създава "Национална ...
КНСБ: 50% процента от добавената стойност трябва да отива приорит...
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Окончателно: Природният газ поевтинява с близо 10% през май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).