Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Плажен бар безнаказано тормози летовници
Автор: Екип Varna24.bg 09:23 / 12.08.2016Коментари (0)1125
© 24 часа
Открит бар безнаказано издевателства над нощния покой на летовниците, настанени край най-големия плаж в Созопол "Харманите". Нито местната Община, нито полицията, или която и да било друга институция правят каквото и да било, за да укротят пияните и дрогирани гости и персонал на плажен бар "Макара", въпреки многобройните писмени жалби до градската управа и среднощните обаждания на тел. 112.

"Какъв е този бар, постоянно ни звънят за него", питат вече учудени операторките от националната линия. Те обаче обясняват, че единствено Община Созопол може да затвори скандалното заведение, а тя не го прави. По цяла нощ, гостите, настанени около плажа "Харманите" в Созопол, не могат да спят заради своеволията на персонала на разположения тук плажен бар "Макара". За разлика от останалите барове, които не пречат на почиващите, заведението не спазва работното си време, както и всякакви норми за допустим шум. Всяка вечер след полунощ, тук музиката се засилва до нива, които пречат на хората в околните сгради да спят. С напредването на нощта, алкохолът разпалва страстите, все по-често се чуват пиянски крясъци, а музиката още се усилва. Полицията в Созопол не реагира, дори след неколкократни обаждания на телефон 112. Не се спазват елементарните хигиенни норми и пияни и дрогирани клиенти често се облекчават по плажа. В тези часове, персоналът не издава фискален касов бон. Ако все пак полицията се появи, цял час след обажданията на 112, от заведението масово бягат надрусани клиенти.

Това обаче не прави впечатление на униформените. Въпреки подадените жалби в Община Созопол, до РИОКОЗ в Бургас и до Министерството на туризма, лично до министър Николина Ангелкова, шумовият тормоз, който бар "Макара" упражнява върху летовниците наоколо, продължава с пълна сила. Явно Община Созопол и местната полиция са безпомощни, или нямат желание да упражнят необходимия контрол върху наемателите на заведението.

Интересното е , как България смята да привлече туристи от Западна Европа, от Англия, Франция, Германия, хора които ходят в Турция, в нашите курорти? Та летовниците от Западна Европа ще избягат ужасени след първата безсънна нощ, изплашени от самоуправството и пълното беззаконие по българското Черноморие! "Музиката е нормална", твърдят от полицейското управление в Созопол, след направена проверка в 3 часа посред нощ. Е, какво могат да кажат нещастните туристи, щом и служителите на реда в черноморския ни курорт, смятат, че ситуацията около скандалния бар "Макара" е нормална? Може би не е лошо, кметът на Созопол Панайот Рейзи, които вдигна доста данъците тази година, както и концесионерът на плаж "Харманите", който е отдал заведението на софийска фирма, да отговорят на въпроса!

На плажа "Харманите" има още над 10 други ресторанти и барове. Те обаче или работят в нормално време и нощем спират, или намаляват съвсем музиката, или пък, като дискотеки, са разположени в закрити помещения и нищо не се чува. А "Макара" е изграден на самия плаж от дървени трупи, като е обвит само с найлон и музиката направо гърми наоколо. Така нещастните летовници трябва да свикват да се будят около 3 часа посред нощ и да будуват в ритъма на чалга и техно до зори, без да получат изконното си право на сън и почивка в часовете от 0.00 до 8.00 часа в Созопол.

Източник: "24 часа"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Газови доставки
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: