Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Плевнелиев: Радев наруши Конституцията, сега имаме тоталната абсолютна власт в неговите ръце
Автор: Екип Varna24.bg 11:26 / 30.05.2021Коментари (1)1606
© БГНЕС
Румен. Никога досега един президент на демократична държава не се е опитвал да води по такъв начин битки за властта, по такъв начин да сее разделение в обществото. Той е популист, популистите не са демократи.

Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" президентът на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев.

Разликата между неговите служебни правителства с това на Румен Радев той коментира така: "Това правителство сега работи във време на решителни за президента Радев избори, за неговото преизбиране за втори мандат".

По думите му никога досега българският държавен глава не е назначавал за министър-председател дясната си ръка. Трябва да се търси баланс, а такъв в момента няма.

"Балансът означава, че държавният глава винаги търси кого и как да сложи на най-висшите позиции, така че да има широко представителство. И левите, и десните - той е президент на всички българи, но не, ние слагаме най-доверения си човек за началник на щаба, за да правим избори, от които зависи моят политическа съдба. Това е президентът Радев. Той е вдигнал високо юмрука, води своите битки", каза още Плевнелиев.

Според него колкото повече е уверен Радев, че ще бъде преизбран, толкова повече ще сбърка в оценката си за ситуацията.

"Сега имаме тоталната абсолютна власт в ръцете на Радев. Всичко започва и свършва с него и ние виждаме, можем да си направим сметка дали това е голямата промяна. Мая Манолова как така изведнъж стана ново начало и промяна в българската политика?", попита той.

По думите му обществото иска факти и доказателства, за да може, което е лошо - да го премахнем, а което е добро, да го надградим. И попита дали президент на някоя развита демократична държава сочи предишния и го нарича мафия и мутра с високо вдигнат юмрук.

"Аз съм снел доверието си, но никога не съм искал оставката на Пламен Орешарски. Нито на Сергей Станишев, нито на Местан. Защото президентът е пазител на Конституцията, той е за пример на всички българи и ако той наруши Конституцията, той вече не е демократ", коментира Плевнелиев.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Мунчо си мисли,че държавата му е казарма и той е комБата. Само,че има една разлика....хората им омръзва едно статукво,обичат промяната,но не обичат подмяна. И ако ще заместваш Борисов с някой,като Орешарски,Кутев,Янаки Стоилов, пРашков или пагончика от Поповица това е за да си наредиш твоите червени задници.Хубаво.Няма лошо. Всеки си има доверени лица и задници да управлява. Само,че не си питал избирателя. На следващите избори ако не ти изберат антиГерб партиите ,да не питаш що. Само да се сети Орешарски КАК и за КАКВО подаде оставка и се махна. Ние сме в ЕС не в Съветския съюз. Брюксел има търпение,наблюдава те,но в един момент ти спира парите и ти казва,че няма да работи с теб и си аут. Това,че махаш хора изловили ваши хора от шпионажа и търсиш начин да изчегъркваш една партия от политическия живот ,чрез шантажи,клевети и недоказани обвинения може да минава сред твои почитатели,но настройва други,които не обичат ченгеджийски ,червени селски номера. 9 септември 1944 мина. Народен съд не може да създадеш за 2 месеца. Дори и за година. Нито прокуратурата,нито съда ще ти слугинстват щото те искат да са по местата си ,който и да е на власт. Искат задниците им да са на сигурно и да си вземат тлъстите заплати. Днес ще ти се водят по акъла,утре ще хвърчат ако дойдат други. Не са толкова прости. Нито Борисов е толкова прост да не си сложи хора където е необходимо за да ви ръчка ,че се заигравате с престъпници,обвиняеми и червени олигарси. Това е видимо и за партньорските служби и хич не си мислете,че няма да ви потърсят сметка или да ви изритат. Имате 2 месеца до изборите. Ако не ги организирате,за което сте излъчени по Конституция,а се заигравате да отстранявате хора,неудобни вас във всяка институция,ще се насерете за изборите,ще ги касират или съда ще върне назаконно уволнените ,Конституционния съд ще се произнесе ,че в тоя си вид САМО машинното гласуване е противоКонституционно и ще се струпа всичкия негатив върху Ментора с щръкналите уши. Точно преди президентските избори. Ако не ги спечели,не ми се мисли какво ще му се случи. Гешев няма да му прости на тоя селски измекяр.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: