Плевнелиев посочи кои са популистите днес в България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:09 / 12.04.2021
1521
Управлението на държавата е управление за мъдри хора. Те отдавна трябва да са разбрали, че победата и загубата са много близки една до друга. Това заяви по Би Ти Ви днес президентът Росен Плевнелиев

Ще видим много нови роли. Тези избори, които минаха, бяха с висока избирателна активност, спрямо пандемията, в която се намираме. Благодаря на младите хора, които излязоха да гласуват, хората имат позиция и искат да я отстояват, посочи Плевнелиев. Според него сега на ход са политиците, които трябва да докажат, че са държавници.

Според него заявката за промяна е повече от ясна, но тя трябва да бъде реализирана.

Голямата битка между ляво и дясно, а между демократи и популисти предстои, България е заразена от популизма и ще плати висока цена, предупреди Плевнелиев. Колкото по-бързо популистите дойдат на власт, толкова по-бързо ще се отървем от тях. Те стават статукво и следващата битка ще е срещу тях, смята бившият президент. 

Той посочи, че популистите днес в България са президентът Румен Радев и партиите на протеста - "Има такъв народ", "Демократична България", "Изправи се! Мутри вън!". Те са във възход, но не са победили на изборите, защото традиционните партии заедно имат повече гласове от тях.

Плевнелиев отбеляза още , че ГЕРБ е първа политическа сила и нарече това "историческо постижение". Системните партии все още са мнозинство, но антисистемните са във възход според неговата оценка.

Бившият президент охарактеризира първите с това, че "вярват в правила, ценности и институции", а вторите с това, че наричат управляващите "мутри и мафия" и обещават "промяна на системата".

Виж коментарите (0)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).