Пловдивската полиция разби голям канал за фалшифициране на документи

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (0)
15:55 / 18.01.2021
1581
Пловдивската полиция разби голяма схема за фалшифициране на официални документи. Има задържани 5 криминално проявени лица, като един от тях е служител на Дирекция "Миграция" София, но местоработата му е в Пловдив, научи Plovdiv24.bg

В началото на 2020 година в отдел "Икономическа полиция" при ОД на МВР - Пловдив, е придобита информация относно лица, занимаващи се с изготвяне и пласиране на неистински официални документи: шофьорски книжки, лични карти, карти за продължително пребиваване на чужденци, паспорти, дипломи за завършено образование и квалификационни степени, и други.

След разширяване и конкретизиране на придобитата информация е било заведено досъдебно производство по описа на Отдел "Икономическа полиция" - Пловдив, което впоследствие е преобразувано в следствено дело по описа на ОсЛО- Пловдив. На база провежданите дейстия в хода на разследването е пристъпено към реализация на 15 януари.

Извършени са множество претърсвания и изземвания на територията на Пловдив, Ихтиман, Самоков и  Карлово. Общо при проведените процесуално-следствени действия са извършени претърсвания и изземвания на 8 жилища и 7 автомобила. Иззети са следните предмети и вещи: неистински карти за продължително пребиваване на чужденци, лични карти, машина за нарязване и за оформяне на неистински документи, плаки с основни елементи на документи за самоличност, способстващи тяхното изготвяне, заготовки, фолиа за изготвяне на неистински документи, хартиени подложки тип "бланки", снимки в паспортен размер на лица, на които се изготвят неистински документи, множество мобилни телефони с електронна информация на изготвяне на неистински документи и такива, които са в процес на изготвяне, копия от визи, паспорти и документи на чужденци и два пистолета, на които предстои назначаване на съответната експертиза.

Задържани по Закона за МВР за срок до 24 часа са 5 лица, като на 4 от тях - Васил Йорданов Гайдаджийски, Рангел Атанасов Сарийски, Борис Неделчев Ябълков и Христо Хубенов Лозев, впоследствие, са им повдигнати обвинения  и са привлечени като обвиняеми, като са задържани за срок от 72 часа. За четирите лица предстои искане за постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража". Лицата са криминално проявени в сферата на измамите и изготвянето на неистински документи за самоличност.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
19.01.2021 Говори адвокатът на задържания полицай
18.01.2021 Този е най-обсъжданият полицай в държавата в момента
18.01.2021 Шефът на "Вътрешна сигурност" за хванатия в крачка полицай: Наблюдаваме го отдавна!
Още новини от Национални новини:
Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за ремонт, презарежда с америка...
Турски тираджия се опита да прекара през ГКПП "Лесово" 6230 сексу...
Премиерът Главчев с поредна реакция по случая с болницата "Мама и...
Пенсионер, взел 100 лева добавка: Много е скъпо, седем лева за тр...
Казусът "Мама и аз": 11 специалности е трябвало да обслужват 40 п...
Зимата се завърна: Заваля обилен сняг в Пирин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).