Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Почина Яна Янчева
Автор: Георги Кирилов 11:28 / 29.11.2021Коментари (0)3284
©
Почина Яна Янчева, музикалният мениджър, който за първи път докара италианските звезди в България Ал Бано и Тото Кутуньо.

Пепа Петрова сподели тъжната новина в профила си във фейсбук

RIP! В памет на Яна Янчева!

Cara mia bellissima Yana!

Пак ужасна новина! Току-що научих- от стената на Ники Томов, че в по-добрия свят се е преселила моята приятелка и успешен менажер -красавицата Яна Янчева! Това е дамата с невероятните италиански контакти в шоубизнеса, и тя направи концерти в България на звезди като I Pooh, Al Bano (тя е на снимката с Аl Bano), Marco, Mendoza, Foreigner, Ricchi e Poveri много други. Не беше от хората, които тръбят за делата си, а от онези, които невидимо правеха толкова много за българската култура по изключително скромен начин.

Яна беше най-деликатното и мило същество, което съм срещала. Доста неща ни свързват, но ще ви разкажа две случки. Беше 2000-ата година. Взех командировъчно за Рим за една седмица. Но само аз си знаех, че тази командировка няма да мине добре без моята италианска фея Яна Янчева! Поканих я да дойде с мен. Съгласи се. Трябваше и двете да се вместим в скромния бюджет, който отпуска редакцията за един човек. След като купихме самолетните билети, останахме без пари. Тя намери къде да спим в Рим почти безплатно, но не бяхме предвидили пари за храна. В хладилника на хазяите, иначе на пъпа на Рим, имаше едно парче сирене пармезан. Двете си делихме това парче в продължение на 5-6 дни. Намерихме дребни и за един геврек. Вечерта, преди да поемем обратно към България, ни поканиха на официална вечеря по българска линия. Двете с Яна тихичко се сбутахме, кикотейки се: “Да не се издаваме, че не сме яли една седмица!" И така на гладен стомах, но с диктофон, направихме доста интересни репортажи и интервюта- Микеле Плачидо /комисар Катани/, Дето Мариано, видни българи в Италия. За съжаление Челентано беше заминал за лятната си вила (самият той й го каза по телефона!) Стоеки под купола на величествения San Pietro Яна ми каза: "Виж, Пепче, колко сме мъчнички хората пред Бога!".

Прибрахме се доста вталени в София, но с много преживявания! Димитър Шумналиев ме изпрати на тази командировка, но тогава аз не му споделих как е минала.

Как Яна нито един път не се оплака от несгодите, които преживяхме във Вечния град! Напротив непрекъснато звънеше за нови възможи интервюта.

Няколко месеца преди това, края на 1999, научих, че Франко Неро е в София за малко. Да, но късно - вече беше на летището. Тичам натам с фоторепортер. Яна успя да върне големия актьор от самолета почти, и направих единственото за България интервю. Разбира се набързо, но понякога 15 минути са много по-ценни от 2 часа, особено ако срещу теб е точно Франко Неро! Пак благодарение на Яна! Излшно е да споменавам, че говореше перфектен италиански.

Скъпа Яна, никога няма да забравя какво си направила за мен! Нито усмивката ти, нито стоицизма, нито чувството ти за хумор, нито уникалната ти физическа и духовна красота! Толкова приятни мигове подари на музикалните фенове с концерите, които правеше!

Carra mia Yana! Няма да бъдеш забравена!

Лек полет към неизвестността! Но защо толкова рано?



Още по темата: общо новини по темата: 3610
04.10.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/602 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: