Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Почина виден български банкер
Автор: Екип Varna24.bg 17:18 / 13.12.2019Коментари (0)1482
©
Внезапно е починал виден български банкер. Димитър Димитров, който бе и зам.-министър на икономическото развитие, си е отишъл на 63 г. Новината за това съобщи на страницата си във Фейсбук икономистът Илия Лингорски:

"Напусна ни прекрасен човек и колега, от когото научих много! За мен бе привилегия за работя с Митко Димитров в качеството ми на председател на Надзорния съвет на банката, когато с неговото усърдие, инициатива и управленска мъдрост започна процеса по прерастването на Насърчителна банка в Българска банка за развитие - забележителен институционален проект, който с неговото лидерство бе доведен до успешен завършек. Митко бе окуражение и опора през всички години на колегиалното ни взаимодействие, прерастнало в сърдечно и здраво приятелство. Почивай в мир, скъпи приятелю! Господи, приеми душата му с прегръдка във вечните Твои покои и радост", написа той. 

Новината за смъртта на видния икономист бе съобщена и на сайта на Българската банка за развитие:

"С прискърбие съобщаваме за внезапната кончина на Димитър Димитров – едно от изявените имена в българския банков сектор, бивш подуправител на БНБ и зам.-министър на икономическото развитие, чиято професионална кариера в продължение на 13 години беше свързана с Българската банка за развитие." 

В периода 2001- 2011 година Димитър Димитров беше изпълнителен директор и член на Управителния съвет на ББР, а по-късно избран и за член на Надзорния й съвет. Той беше солидарен към мисията на банката в подкрепа на икономическото развитие и бизнеса в България. Димитър Димитров имаше солидна кариера зад гърба си.

От 1993 г. до 1995 г. Димитър Димитров бе изпълнителен директор на Обединена Българска Банка АД. През 1995 г. е заместник–министър на икономическото развитие, а през 1996 г. е подуправител на Българска народна банка. От 1995 г. до 1996 г. е председател на Съвета на директорите на Банкова консолидационна компания и през 1997 г. е изпълнителен директор на Банкова консолидационна компания. Бил член на управителния съвет на холдинг Доверие АД и част от дъщерните му дружества. От ноември 2001 г. до май 2011 г. е изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на Насърчителна банка , сега Българска банка за развитие.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: