Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Подробности около Виктор Спига и Алена Щерк
Автор: Екип Varna24.bg 19:36 / 16.02.2024Коментари (0)1368
©
Биологичната майка на подсъдимия за убийството на Алена Щерк - Виктор Спига била танцьорка, която често сменяла мъжете, а накрая изоставила детето си в сиропиталище. Именно затова чужденецът настоявал Алена да спре да се занимава с латинотанци и бясно ревнувал от партньорите й в школата и вдигал скандали. Това стана ясно по време на последното заседание на Софийския градски съд по делото.

Първият свидетел, който застана пред съда, бе синът на убитата Щерк - Кристиян. Именно той разкри тези факти около миналото на подсъдимия. По думите на младия мъж майка му приживе му разказвала за детството на Спига. След като бил изоставен, други хора го осиновили, но около 14-годишна възраст бил върнат обратно в дома. Накрая го осиновила една жена. Пред магистратите Кристиан разкри, че Щерк се запознала със Спига през 2019 г.

Кратко

"Каза ми, че има нов приятел. За известно време я видях отново щастлива“, обясни младият мъж. Алена ги запознала около Коледа същата година. "Стори ми се добър човек. Бях го приел, исках майка ми да е щастлива“, каза той и добави, че с новия приятел на майка му нямали допирни точки, но младежът се стараел да намери общ език с него. По думите на Кристиян скоро след като Алена се запознала със Спига, заживяла заедно с него на квартира. Наели вила, но наемодателят не изпълнил уговорка за ремонт след пожар и те се изнесли. Тъкмо покрай тази случка Спига за първи път показал истинската си същност. Собственикът на имота изнесъл вещите на Виктор пред къщата. Спига вдигнал скандал. Започнал да псува човека и накрая хвърлил ключовете за къщата зад оградата. "Тогава усетих, че не е съвсем наред. Много агресивно се държа“, спомни си свидетелят. На място дошла дори полиция.

След това Спига и Щерк се пренесли в нова квартира на ул. "Чукар“. Там двамата живели около година, преди да скъсат и Спига да се изнесе. По думите на Кристиян майка му плащала сметките и наема, докато живеела с Виктор. Той останал без работа и така двамата основали фирма за търговия с вино. Междувременно Виктор все по-често започнал да вдига скандали на Алена. Тя обожавала латинотанците и била инструктор, а той държал тя да прекрати тази дейност. Синът й разказа за случай, в който Щерк трябвало да отиде на танцов фестивал на морето. Спига обаче бил против. Щом Алена тръгнала, Виктор се движел зад нея на магистралата с друг автомобил и заплашвал по телефона, че ако не се върне обратно, ще запали дрехите й, пише "Телеграф".

Агресия

Кристиян описа и друг случай, при който след скандал с Алена Спига я заключил в квартирата, взимайки единия й мобилен телефон. Тя обаче имала друг номер, от който се обадила на сина си. Била много разстроена. "Говорихме си през вратата. Не каза за какво са се скарали“, спомни си свидетелят. Кристиян се обадил на ключар, но веднага след това се обадил да откаже услугата, тъй като Алена го помолила. Казала му, че като се успокои, Виктор щял да се върне. Тогава младежът я посъветвал да се изнесе и да пусне жалба срещу Сипга за тормоз. Синът на Щерк разказа, че баба му и леля му също съветвали Алена да скъса със Спига и да се прибере обратно в дома на майка си. В началото на 2022 г. Алена сложила край на връзката си със Спига, но била твърдо решена да живее самостоятелно. Виктор се изнесъл от квартирата, а тя искала да остане да живее на същото място. Договорът за наем обаче бил на името на Спига. Алена искала да преподпише, но вече контрактът да е на нейно име.

Щом разбрал за това, Виктор отново вдигнал скандал. След като чужденецът се изнесъл от жилището на ул. "Чукар“, Щерк сменила бравата, сложила и СОТ с паникбутон. Кристиян разказа пред съда, че майка му се страхувала от бившия си. Въпреки това дори и след като скъсали, Алена продължавала да помага на Спига. Той пък продължавал да се държи агресивно. Кристиян разказа, че е бил свидетел как Спига псува майка му и я нарича "лайно“ на италиански. През пролетта на 2022 г. му дала личния си автомобил, защото я помолил. След това Щерк пратила сина си да вземе колата. Виктор обаче отказал да му я даде. "Ще й върна ключовете, ако тя ми се помоли“, отсякъл мъжът пред Кристиян и го отпратил.

Жестоко

През април, когато бил рожденият ден на Алена, от школата по латинотанци организирали изненада на Щерк. Подарили й цветя и торта. Тогава тя трябвало да си вземе автомобила от Спига. Той обаче отново побеснял, замерил я с тортата и цветята. Разплаканата жена отново се обадила на сина си и го помолила да отиде в апартамента й, защото я било страх, че Виктор ще я последва там. "По косата й имаше торта. Плачеше“, разказа Кристиян. По думите му тази вечер той останал да спи в квартирата на майка си. След това Алена пуснала жалба в полицията. Така Спига се принудил да върне колата. Автомобилът обаче бил в окаяно състояние. Купето било омазано с торта и пръст от цветята. Алена и Кристиян закарали автомобила първо на автомивка, а после на сервиз.

Оказало се, че резервоарът бил пълен с пясък. Месец след тази случка - в края на май Алена се прибирала от дома на майка си. Щом паркирала автомобила в подземния гараж, била нападната и пребита жестоко. Според прокуратурата Спига я удрял с твърд тъп предмет, който така и не бе намерен. Разбил черепа й. Щом вече не давала признаци на живот, натоварил тялото в багажника на собствения й автомобил, твърди обвинението. После потеглил и захвърлил трупа край Батановци. Затрупал го със строителни материали. Върнал колата в гаража. Изчистил старателно и се прибрал, смята разследването. Ден след това напуснал страната, тръгвайки към Гърция, а после отпътувал за Италия. Именно там е арестуван.



Още по темата: общо новини по темата: 30
18.12.2023 »
17.06.2023 »
28.04.2023 »
27.04.2023 »
24.04.2023 »
15.08.2022 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Алексей Навални почина
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: