Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Погват групите “Катуница" във Фейсбук
Автор: Екип Varna24.bg 16:47 / 14.10.2011Коментари (64)3918
© Varna24.bg
Антимафиоти са вдигнали мерника на абсолютно всички големи групи в социалната мрежа Фейсбук, които бяха създадени по повод размириците в Катуница. "Има образувани няколко досъдебни производства", коментираха спецченгета. На прицел е най-голямата сред тях, която наброяваше над 11 000 потребители, но бе закрита, след като се разбра, че администраторите и хората, които се изявяват в нея, могат да бъдат подведени под съдебна отговорност за расистки призиви от мрежата.

В четвъртък варненските магистрати осъдиха 23-годишния Слав Жечев на 10 месеца условно за насаждане на етническа омраза и призив към насилие чрез "Фейсбук". След събитията в Катуница Жечев създал в социалната мрежа събитие, назовано "Клане на цигани". Поканата била за събиране "на оръжие" на 28 септември и за часове 76 потребители, потвърдили участие.

"По време на събитията в Катуница, голяма част доброволци от самите групи изтриваха коментарите подбуждащи към етническа нетолерантност . Нашите колеги в страната също са започнали разследвания във връзка с функционирането на подобни форуми. Такъв е и случаят с осъденото във Варна момче", заяви на пресконференция в МВР , зам.-вътрешният министър Веселин Вучков и допълни, че не бива да се смята, че това момче е "някаква изкупителна жертва".

"Естествено, че не могат да бъдат подведени под съдебна отговорност абсолютно всички участници в събитията в Катуница, защото трябва да има и конкретни доказателства", каза още Вучков. Той съобщи, че проверката на РПУ Асеновград във връзка с подозрения, че полицаи са покровителствали Кирил Рашков -Цар Киро все още не е приключила. "Прави се задълбочена ревизия назад във времето", лаконичен бе Вучков.

Източник: в. "Всеки ден"




Още по темата: общо новини по темата: 68
12.11.2022 »
23.09.2022 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
02.11.2020 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Да накажем Герб за антибългарската им политика като напук на тях им пратим Сидеров на балотаж. Това заслужават герберастите - на зло куче - зъл прът !
0
 
 
"зам.-вътрешният министър Веселин Вучков и допълни, че не бива да се смята, че това момче е "някаква изкупителна жертва". ------ Ами какво е бе, хубав! Подтекста е - вижте какво може да ви се случи..., че може и по-лошо. Но няма как да бъде вкаран в пандизите толкова народ! Няма как! Който е тръгнал срещу народ, до хубаво не я е докарал!
+1
 
 
Това е израз на тоталитаризма. Бат Бойко строи капитализма с комуниститчески прийоми. Това е все едно да слагаш киселина и основа. Не се получава нищо. Резултата е сол.Това е не е никаква демокрация. Това е пълно безобразие. Но аз ви приканвам, не ходете на 23-ти за гъби , а изразете вашата гражданска позиция с отрицателен вот.
+2
 
 
България е изпусната държава, а бат' Бойко страхливец и това го доказва с всички тези безумни арести на млади хора а глупакът не знае че един ден всичко това ще му се върне като бумеранг.За съжаление днешните управляващи не са гений за да променят пътя на историята
Aнонимен
на 15.10.2011 г.
0
 
 
ушев ... яж лайна ! турчин мръсен !
+4
 
 
Ако българин удари българин е криминална проява. Ако циганин удари българин пак е криминална проява. Ако обаче българин удари циганин това е вече етническа омраза. Това ли е етническата толерантност която властите искат да ни втълпят ? И ако циганите си направят катун на площада не трябва да недоволстваме за да пазим етническия мир. А защо членовете на мешерето не са в затвора за създаване на антидържавна организация ? А когато циганката ражда на 14 години, къде са организациите борещи се със секса при непълнолетни ? А пазара на булки да ви напомня нещо за търговията с роби ? По какъв начин циганите да разберат че щом живеят в една държава трябва да спазват писаните и неписаните правила в тази държава ? Властите няма ли най-после да разберат че закона трябва да е за всички. И с това различно прилагане на законите, именно властите разпалват етническа омраза.
Aнонимен
на 15.10.2011 г.
+1
 
 
гадна долна циганска измет само сапун става от вас боклуциии
Aнонимен
на 14.10.2011 г.
+2
 
 
К'ви антимафиоти, к'ва власт- заради едната шапка пари всеки месец се обърнаха срещу своите- когато циганите започнат да мачкат тяхните деца може би ще се осъзнаят. Писна ми от толерасти.
Aнонимен
на 14.10.2011 г.
+2
 
 
Плашат децата, майка ви да е*а недодялана Вучковска и ко.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: