Погват групите “Катуница" във Фейсбук

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (64)
16:47 / 14.10.2011
3942
Антимафиоти са вдигнали мерника на абсолютно всички големи групи в социалната мрежа Фейсбук, които бяха създадени по повод размириците в Катуница. "Има образувани няколко досъдебни производства", коментираха спецченгета. На прицел е най-голямата сред тях, която наброяваше над 11 000 потребители, но бе закрита, след като се разбра, че администраторите и хората, които се изявяват в нея, могат да бъдат подведени под съдебна отговорност за расистки призиви от мрежата.

В четвъртък варненските магистрати осъдиха 23-годишния Слав Жечев на 10 месеца условно за насаждане на етническа омраза и призив към насилие чрез "Фейсбук". След събитията в Катуница Жечев създал в социалната мрежа събитие, назовано "Клане на цигани". Поканата била за събиране "на оръжие" на 28 септември и за часове 76 потребители, потвърдили участие.

"По време на събитията в Катуница, голяма част доброволци от самите групи изтриваха коментарите подбуждащи към етническа нетолерантност . Нашите колеги в страната също са започнали разследвания във връзка с функционирането на подобни форуми. Такъв е и случаят с осъденото във Варна момче", заяви на пресконференция в МВР , зам.-вътрешният министър Веселин Вучков и допълни, че не бива да се смята, че това момче е "някаква изкупителна жертва".

"Естествено, че не могат да бъдат подведени под съдебна отговорност абсолютно всички участници в събитията в Катуница, защото трябва да има и конкретни доказателства", каза още Вучков. Той съобщи, че проверката на РПУ Асеновград във връзка с подозрения, че полицаи са покровителствали Кирил Рашков -Цар Киро все още не е приключила. "Прави се задълбочена ревизия назад във времето", лаконичен бе Вучков.

Източник: в. "Всеки ден"


Виж коментарите (64)

Още по темата (68):
12.11.2022 Почитат Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
02.04.2021 Полагат Цар Киро в гробница, вижте какво се случва в момента пред дома
му
02.04.2021 Цар Киро е мъртъв!
02.11.2020 Синът на Цар Киро спасява трона, плаща си парното
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).