Полетите до България със само едно прикачване ще се увеличат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:05 / 12.01.2022
1043
Концесионерът на летище София - "Соф Кънект“ има три основни стратегии за увеличаване свързаността на България. В момента работят върху свързването на София със света само с едно прекачване, увеличаване броя на директните дестинации и привличането на повече дълги полети, преминаващи през летище София.

Това заявиха представители на компанията на среща в Министерство на туризма. Те са сигурни са, че общата работа на едно летище с Министерството на туризма и общината, ще доведе до увеличаване на туристическия поток.

Според Хесус Кабайеро Пинто – изпълнителен директор, председател на управителния съвет на "Соф Кънект“ проблемите с визовия режим водят до значително намаляване на потока  туристи от Близкия изток и Арабския полуостров.

Министър Проданов заяви, че ще поеме ангажимент да съдейства за реализирането на тази идея. Той подчерта, че част от приоритетите на министерството ще бъдат преодоляване на проблемите с нелегалните екскурзоводи в страната, проблемите с недостатъчната подкрепата от страна на държавата към сектора и финансирането му, както и визовия режим.

Христо Проданов поясни, че е възможно да се направи програма съвместно с Министерството на образованието за изпълнение на услуги от страна на екскурзоводите като по този начин се помогне с финансирането в кратки срокове.

Предстои темата да бъде дискутирана със сектора, Министерството на туризма и Министерството на образованието.

Относно Ковид кризата министърът заяви, че към момента Министерство на туризма е постигнало договореност с Националния щаб за отпадане задължението за ваксинация на децата от 12 до 17 години, които идват в България като туристи. По този начин се надява повече хора да посетят страната ни.

Министър Проданов завърши, че за него летище "София“ е вратата на България и от страна на министерство на туризма има необходимата подкрепа и желание за сътрудничество.

В Министерството на туризма се състояха срещи и със Съюза на екскурзоводите в България, Асоциация на екскурзоводите в България, Югоизточен съюз на екскурзоводите "Ваня Райкова“-Бургас, "Планини и хора“ – асоциация на планинските водачи в България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика катастрофа в Казанлък, има пострадали
Калин Стоянов: Зарадвахме отново децата от Националната благотвор...
Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова
Бивш енергиен министър за "Боташ": Обвинявам депутатите в лъжа, м...
Проф. Чорбанов: Ваксината срещу коклюш, която се поставяше до 201...
Устойчив туристически сезон по Северното Черноморие очаква служеб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).