Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Политолог: БСП се държи като първа политическа сила, това е огромен проблем
Автор: Екип Varna24.bg 10:25 / 30.11.2021Коментари (1)652
©
"Местните избори ще взривят коалиционната формула“, прогнозира в интервю за БНР политологът Георги Киряков. Според него следващата битка за местната власт може да повлияе върху продължителността на мандата на бъдещото съвместно управление.

"Не си представям управление между тези четири партии и битка за кметове и за общински съвети по места. ПП е единствената с възходящ тренд и в битка с останалите партии "ще изсмуче“ и останалия ресурс на тези партии. Това ще взриви при всички положения коалиционната формула. Това означава, че е възможно партиите, особено големите – говорим за БСП и по-старите и по-опитни, да си направи сметка точно с такъв хоризонт. Което изключва пълен четиригодишен мандат. Има хоризонт, дългосрочен, макар и двегодишен, който ще се изпълни от тези партии“, прогнозира той.

"БСП се държи като първа политическа сила, от която зависи съставянето на това правителство, което е огромен проблем и за четирите партии. Това явно е тяхната стратегия на поведение. Очевидно има за какво да се пазарят. И в коалицията ДБ отношенията не са приятни не само за тяхната публика, но и за публиката като цяло. И там има подводни камъни, с които ПП също трябва да се съобразява по някакъв начин и да ги преодолее, да ги подмине. Защото това може да обърне и тяхната лодка“, коментира Киряков.

"Засега има всички индикации, че ще се постигне съгласие по основните неща. Проблемът е с детайлите, които ние не виждаме. Защото ти поставяш големи цели пред това управление, но въпросът е после в подробностите – как ще се изпълняват, с какви финансови средства, при какъв дневен ред, при какъв ритъм, при каква пътна карта. Ще бъде изключително трудно при този рехав бюджет, който е възможно да бъде приет следващата година, да се постигнат най-големите цели. Може и да няма консултации, ако президентът види, че е възможно да се състави коалиция“, смята политологът.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
То това е била идеята на Мунчо. Да изтипоса дечицата на кремълското задкулисие ПП и Израждане ,едните като първи ,а другите на мястото на Майчето.....а партията Майка да я нагласи във власта ,като съУправляващ ,защото все пак е издигнат от нея. Без значение какви проценти ,защото първата партия е негова. Славчо също е от техния проект от първия рунд и е проПрезидентско отроче. ДБ нямат избор ,ако искат да участват в управлението ,защото ще им дадат това ,което искат. Ако се откажат от коалиция....на следващи избори ще отидат при Майчето! Тъй ,че схемата е много подредена и ясна и машинките само изчислиха процентите при които да се случат изборите. Просто казано....Гласуваш за Кирчо и Кокорчо....получаваш Гечев,Овчаров и Масларова,щото Курнелка си подаде оставката :))))
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: