Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Политолог: Радев преди година питаше Карадайъ коя е родината му, а сега го хвали за етническия мир
Автор: Екип Varna24.bg 13:04 / 28.06.2022Коментари (1)769
©
Президентът пришпорва нещата и бърза да се върви към предсрочни избори и назначаване на служебно правителство. Така политологът Борислав Ангелов коментира пред Bulgaria ON AIR дали напрежението около консултациите за съставяне на нов кабинет е породено от нападките на Румен Радев към Министерски съвет или пък от "Продължаваме промяната“ просто имат нужда от повече време. 

"При вчерашните срещи на Румен Радев се видя и още нещо интересно“, каза Ангелов и акцентира на промяната в отношенията между държавния глава, ГЕРБ и ДПС. "Виждаме един различен тон на разговори между него и ГЕРБ, вече в президентската институция, но и нещо, което забелязвахме и през последните седмици. И също така виждаме много различно отношение и към ДПС. Ако си спомняте миналата година, той им беше задал въпроса "Коя е вашата Родина-майка“, а вчера им каза, че имат отговорно отношение към етническия мир. Така че след консултациите виждаме една нова конфигурация“, бе категоричен Ангелов. 

Тезата му беше подкрепена и от политолога Румяна Коларова. "Ясно е, че има промяна в отношението на президента към ГЕРБ и към ДПС“, каза тя и заподозря, че причината е в опитите на президента да се нагоди към резултатите от следващите избори.  

Ангелов коментира и тезата на премиера Кирил Петков, че при служебно правителство България ще направи завой към Русия. "Има такава опасност, не бива да се изключва ни най-малко. Пътят, който беше поет и има подкрепа от българското общество, няма да се осъществи“, каза политологът. Според него обаче на Радев ще му се наложи да се съобразява със сигналите, които западноевропейските партньори ще му дават. "Така че се надявам, че няма да му бъде позволено да направи такъв завой“, допълни той. 

Ангелов акцентира на тезата, че може би трябва да се помисли за промяна в Конституцията относно съществуването на институцията служебно правителство. "Големият проблем е, че служебните правителства в България започват да мислят за визии, стратегии, законодателни програми, което изобщо не е в техните функции. Стигаме дотам, че хора, които сме защитавали съществуването на служебни правителства, започваме да си променяме мнението“, каза той.  

Мнението му бе подкрепено и от Румяна Коларова. "Аз от 25 г. казвам, че служебното правителство както и вицепрезидентът са две абсурдни институции в българската конституция“, каза тя. "Фигурата на вицепрезидента е абсолютно нелепа – ако се случи нещо с президента, ролята му може да се изпълнява от председателя на парламента“, каза тя. "А служебното правителство какво е – вие взимате едни хора – от кол и въже… хора с наистина голяма авторитет и опит, но всички онези, които нямат управленски опит са в небрано лозе, за два месеца какво могат да направят“, каза още Коларова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защото очевидно Карадайъ си е взел поука от обвиненията на Радев и вече внимава.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: