Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Попитаха пита земеделския министър за безплатните дърва за пострадалите от наводненията в Карловско
Автор: Екип Varna24.bg 20:03 / 10.11.2022Коментари (0)701
©
Г-н министър, какво ще предприеме Министерството на земеделието, за да бъдат осигурени с безплатни дърва за огрев пострадалите от наводненията справедливо и според нуждите? Отговор на този въпрос на парламентарен контрол очаква карловският депутат от "БСП за България" Веска Ненчева от служебния министър на земеделието Явор Гечев.

Ще изисквате ли хората, които и без това бедстват заради наводненията, да заплащат транспорта и рязането на дървата? Колко е количеството дървесина, предназначено за разпределение, и какво предвиждате за останалата нераздадена дървесина от наносите, предизвикани от наводненията? –пита още народният представител от левицата.

Веска Ненчева припомня, че на изслушване на служебния вицепремиер по обществен ред и сигурност Иван Демерджиев във връзка с дейността по възстановяване на щетите от наводненията в Карловско той съобщава за изключително голямо количество дървесина в района, донесено от реката, за което е изготвен план за неговото извозване, съхраняване и раздаване с предимство за местното население, без да се заплаща за това. Тя припомня и думите на самия земеделски министър в тази връзка, който казва, че "никой няма да плаща никакви дърва".

"Оказва се, че въпреки поетите от централната изпълнителна власт обещания, разпределението на "безвъзмездни" дърва не е безплатно за пострадалите хора. Според оплакванията на хората, с които съм разговаряла като народен представител от Пловдивски МИР, представители на общинските власти са заявили, че дървата са безплатни, но че нуждаещите се трябва да платят за транспортирането им", посочва Ненчева и уточнява, че цената за транспорт и рязане са различни за отделните селища и вървят от 10 лв. и нагоре за кубик дърва.

Това е поредният въпрос, който Веска Ненчева отправя към изпълнителната власт във връзка с наводненията в Карловско. В края на миналия месец тя участва активно в изслушването на служебния вътрешен министър Демерджиев, като от парламентарната трибуна апелира да се направи всички възможно, така че бедстващите да усетят грижата на държавата за тях. Ненчева, която е един от

основните организатори на доброволческите дейности в бедстващите райони, в които се включиха множество депутати, младежи и членове на БСП, отправя заявка, че ще продължи всяка седмица да задава въпроси, да очаква отговори и да следи за изпълнението на поетите ангажименти от страна на правителството.

"Първата ми отговорност като народен представител в 48-ото Народно събрание от Пловдив област е грижата за хората в пострадалите карловски села", категорична е тя.



Още по темата: общо новини по темата: 84
02.09.2023 »
12.07.2023 »
18.05.2023 »
11.04.2023 »
10.04.2023 »
13.03.2023 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: