Появи се видео от безумието край Приморско, проговори и шофьорът

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:24 / 08.07.2019
2313
Христо Щърбанов, собственикът на джипа, който затъна в пясъка на плаж "Перла" близо до водата, заяви, че инцидентът е станал на 6 юли и тогава на плажа не е имало табела, че е забранено влизането с коли. Това той заяви по Би Ти Ви тази сутрин. От обяснението му излезе, че той е искал да изкара джета си във водата и това е бил единственият начин да откара съда до водата. И други години го е правил, тъй като на това място редовно се организират състезания с джетове и всички изкарвали по този начин съдовете си в морето.

Още повече, че на това място се организират и международни състезания. Самият той често е помагал на други хора да изкарат затъналите си в пясъка коли, а и винаги е питал служителите на плажа дали и как може да си откара джета до водата и винаги му обяснявали, че това става с коли. Преувеличенията, че джипът е газил хора по плажа, били абсолютни глупости.

Концесионерът на плажа Лъчезар Захариев обаче му опонира, че според правилата джетове могат да се откарват до водата само с колесар по специално изграден на пясъка коридор, за който е взето разрешение от местната морска администрация. Имало табели, които забраняват влизането с коли. Щърбанов обаче заяви, че на 6 юли не е имало никакви табели. Захариев каза, че коридорът за джетовете е даден под наем и ако той като концесионер бъде глобен, ще разтрогне договора с наемателя.

"Опитахме се да го спрем, но нямаме правомощия освен да поставяме табели и да направим устна забележка", каза концесионерът. Глобата за Захариев ще бъде в размер на 6 хил. лв. Това съобщиха служители на Министерството на туризма в сутрешния блок на Нова. Очаква се в 11 ч. министър Ангелкова да направи проверка на място.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (110):
26.10.2019 Има ли желаещи за морска авантюра на 26 октомври?
12.10.2019 Неочаквана прогноза за днес!
28.09.2019 Истински летен ден ни очаква утре
28.09.2019 Истинско лято през октомври, идва нова гореща вълна!
28.09.2019 Албена е най-добрата СПА дестинация за 2019 година
28.09.2019 Есен ли?
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).