Позиция на Пощенска банка по темата за кредитите с експозиции в швейцарски франкове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:42 / 30.01.2015
1193
Официална позиция на Пощенска банка по темата за кредитите с експозиции в швейцарски франкове:

През последните дни се създаде изключително усложнена обстановка на валутните пазари в Европа, породена от поскъпването на швейцарския франк от 15-ти януари. Това се отрази негативно на редица страни в Европа, включително и България. Най-засегнатите от създалата се обстановка са европейските граждани с ипотечни кредити с експозиции в швейцарски франкове, сред които има и наши клиенти.

Загрижени сме от затрудненията, които нашите клиенти изпитват в момента. За нас е важно хората да могат да погасяват задълженията си, без това да се отразява негативно на семейния им бюджет.

Затова Пощенска банка като част от активните си усилия, полагани в последните години, предлага две нови програми за превалутиране, които да защитят в максимална степен клиентите с експозиции във франкове. С предложените от нас условия хората ще бъдат защитени от рязкото поскъпване на швейцарската валута и реално вноските на кредитополучателите ще се запазят близки до нивата от 15-ти януари 2015 г. - датата, на която швейцарската валута рязко промени курса си на международните пазари.


Допълнително, поемаме изцяло за своя сметка:
- разходите за учредяване на нова ипотека, която се изисква във случай на превалутиране;
- нотариалните такси за учредяване на новата ипотека в български лева;
- разходите за изготвяне на пазарна оценка на имота, ако е необходима такава.


При превалутиране премахваме също и всички такси за управление на кредита, които са били дължими до момента, което също е голямо облекчение за нашите клиенти с експозиции в швейцарски франкове.

През последните години активно сме влизали в директен контакт с всички наши клиенти, които имат ипотечни кредити с експозиции в швейцарски франкове и сме отправили покани за лични срещи с цел предоговаряне на условията по кредитите им. Една значима част от тях вече са се отзовали, а само в първите часове на съботния (работен) ден имаме заявки за стотици хиляди лева за превалутиране на база на предложените преференциални условия.

Офисите ни са отворени и очакваме останалите клиентите, които имат желание да им помогнем за излизане от тази затруднена ситуация. Подхождаме към всеки отделен случай индивидуално, за да предложим подходящо финансово решение и схеми за разплащане. В Централата на банката сме създали специална работна група, която също може да консултира нашите клиенти и да им предложи изгодни индивидуални решения. Вярваме, че ще можем да отговорим на нуждите на хората и заедно ще намерим решение за всеки отделен случай.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Голямо количество контрабандни цигари са задържани на "Капитан Ан...
Легендарен документ отива в история: Търговците вече издават елек...
Учител: Абитуриентите, които така щедро плюете днес, са продукт н...
Д-р Красимир Събев: Узряхме, че с експерименти не се прави полити...
Сливенската епархия направи своя избор, ред е на Синода
Новият президент на Северна Македония произхожда от български род...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).