Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Правителството одобри Отчет на Националния план за 2022 г. за управление на границите и връщане на незаконно пребиваващи граждани на трети страни
Автор: Екип Varna24.bg 14:32 / 11.05.2023Коментари (0)866
©
Правителството одобри Отчет на Националния план за 2022 г. за развитие на способностите за управление на границите и връщане на незаконно пребиваващи граждани на трети страни. Министерският съвет прие и Национален план за 2023 г.

Националният план е основан на разписаните цели на Националната стратегия за интегрирано гранично управление в Република България 2020- 2025 г . Той обхваща ключови задачи, свързани с осъществяване на ефективен граничен контрол, засилване на сътрудничеството с трети страна за намаляване на миграционния натиск и връщане на граждани на трети страни, разработване и оптимизиране на националните информационни системи за постигане на оперативна съвместимост с европейските системи, както и ефективно противодействие на трансграничната престъпност.

Анализът сочи, че през страната ни преминава Източно-средиземноморският мигрантски маршрут, което определя високи нива на миграционен натиск. Основните усилия са насочени към овладяване на мигрантския поток по българо-турската граница, както и ограничаване в максимална степен на процесите на вторично придвижване през сръбско-българската граница от Централна и Западна Европа. В този смисъл Националният план на Република България за 2023 г. се основава на сценарии, извлечени чрез анализ на риска, които отразяват възможното развитие на ситуацията по външните граници в областта на незаконната имиграция, както и предизвикателствата, набелязани в цикъла на многогодишната политика за европейско интегрирано управление на границите. Създаването на сценарии е от ключово значение за стратегическата прогноза при вземане на управленски решения за планиране на развитието на капацитета/способностите и за дейностите, които трябва да се провеждат. Тези сценарии са и възможни алтернативи, които подпомагат различните ведомства и структури в подготовката им за непредвидими, бъдеще ситуации. Именно управлението на бъдещите заплахи и предизвикателства, чрез създаване на сценарии и планиране на бъдещи действия, стои в основата на стратегическото управление, като повишава възможностите за постигане на целите на структурната единица.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: