Предупредиха за опасност от наводнения в нощта срещу 1 февруари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:54 / 30.01.2021
1079
В резултат на интензивни валежи комбинирани със снеготопене има опасност от възникване на поройни наводнения в нощта на 31 януари срещу 1 февруари във водосборите на Марица, Арда, Доспат, Места и Струма. Това сочи справката на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ за речните нива.

В цялата страна през следващите три дни се очакват повишения на нивата на реките заради валежи, комбинирани със снеготопене.

В Дунавския басейн водните количества на реките в по-голямата част днес са около и над праговете за високи води. Днес ще има повишения, главно във водосборите на реките западно от Вит.

В Черноморския басейн с количество около праговете за високи води са р. Луда Камчия при с. Бероново и южночерноморските реки.

Около праговете за високи води в Източнобеломорския басейн са Марица в средното и долното течение /при градовете Пловдив, Първомай, Харманли и Свиленград/; Харманлийска, при Харманли; Арда, при Рудозем и с. Вехтино; Върбица при сп. Джебел.

На 1 февруари се очакват повишения на речните нива в басейна, като значителни ще бъдат те във водосбора на Арда и притоците й - Върбица и Крумовица, както и в родопските притоци на р. Марица.

В Западнобеломорския басейн нивата на реките са около праговете за високи води. Днес се очакват превишения в средната част от водосбора на Струма.

В неделя ще има краткотрайно понижение на нивата на реките в басейна, а на следващия ден се очакват повишения, като по-съществени те ще бъдат във водосборите на Места и Доспат, както и в средните и долни части от водосбора на Струма.

Виж коментарите (0)

Още по темата (285):
10.12.2021 Задават се най-късите дни в годината
01.09.2021 Заделят 100 млн. лв. за зимно почистване на републиканските пътища
07.04.2021 Силен вятър носи още по-студено време до часове
04.04.2021 Април ли? Вижте какво се случва в планините!
03.04.2021 Мощен циклон връхлита страната ни, пригответе се за много дъжд
02.04.2021 Средиземноморски циклон връща зимата у нас, на места нови 20 см сняг!
Още новини от Национални новини:
Оправдаха Тошко Тодоров-Машора, който бе заплашен от 224 години з...
Вижте симптомите на FLiRT - новият вариант на COVID-19
Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово
Кола гори в района на голям магазин в Търново
Горанов каза защо не е включен в листите на ГЕРБ за изборите
Бойко Борисов в Стара Загора: Положих всички усилия да не отидем ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).