Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Премахват равния прием в елитните гимназии
Автор: Екип Varna24.bg 10:10 / 01.04.2011Коментари (13)4657
© Impact Press Group
Всички елитни гимназии ще станат девически след революционната промяна, подготвяна от просветното министерство в тазгодишния план-прием след 7-и клас. Това стана ясно вчера по време на посещението на просветния министър Сергей Игнатов в Стара Загора. МОМН иска да премахне досега действащите квоти за прием между момичета и момчета в съотношение 50 на 50.

На практика това означава, че в най-желаните гимназии ще преобладават момичетата, коментираха експерти. Във възрастта до 14 години те се развиват много по-бързо и винаги постигат по-високи резултати от момчетата на приемните изпити.

"Това означава, че класирането ще се извършва по бал и ще имаме по 3-4 момчета в клас", прогнозира директорът на старозагорска езикова гимназия.

Министър Игнатов обаче настоява, че разделението на квоти за момичета и момчета си е чиста полова дискриминация.

"Няма опасност елитните гимназии да се превърнат в девически, животът винаги е по-мъдър от нас", аргументира се министърът.

Междувременно директори от цялата страна предложиха през четири години преподавателите в училищата да бъдат атестирани. Качеството на тяхната работа да бъде под контрола на обществен съвет. За това настояват от Съюза на работодателите в образователната система в рамките на еднодневна конференция в Пловдив. Директорите на училища от страната обсъдиха новата концепция по проектозакона за предучилищното и училищното образование.

Източник: Монитор









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И очевидно на мъжете мястото им е в училище, щом можеш да напишеш "чаршаВ" ...
0
 
 
на жената мястото и е само едно...в къщи на топло под белите чаршавчета..
0
 
 
Аз проявявам нужната класа и не отговарям на подобни нападки. Смятам, че имам стойност като човек, а дали те са над мен, или аз над тях, не мисля, че някой от двата пола може да го знае, защото не можем да се видим отстрани. Всеки пол има плюсове и минуси и се допълват взаимно. Мисля, че за интелигентните хора, това означава, че такъв спор изобщо е безмислен. :)
0
 
 
затова още отначало предупредих, че нямам нищо против мъжете :) просто е смешно. споделям мнението ти, че е безмислено да се зъбим един на друг, но едва ли никога не ти се е случвало мъже да ти обясняват, че жените не трябва да се месят във "важни работи" :) винаги го има тоя спор и те винаги си мислят че са над нас ;D ммм може и така да е ?
0
 
 
Ако имаш нещо против мъжете, мисля, че точно образованието не е мястото да го показваш. Трябва да се взимат решения, а не да се зъбим едни други, кой бил по-умен, кой бил повече от другия... И ще има само девически училища, защото ако премахнат квотите, момичетата пак ще имат по-висок бал и тъй като винаги се приемат хората с по-висок бал, ще има повече момичета, get it? :)
0
 
 
а защо да има само девически училища? идеята беше че те така или иначе си изкарват по-ниски оценки, щом бала им е по-нисък. да оставим тва с конкуренцията и облагодетелстването - явно няма значение. претендират доста обаче за знаещи и можещи всичко :)
0
 
 
Научете се драги дами, че приема по успех на момчетата и момичетата е разделен изцяло и момичетата не се конкурират с момчетата, и обратно. Балът за момчетата се сформира от най-високата оценка изкарана от момче и съревнованието е между тях и съответно е така за момичетата. Именно квотите изравняват положението. Ако няма квоти, смисъла да се сформира бала на момчета и момичета отделно се обезмисля, защото така наистина ще има само девически училища. Замислете се над статията, а не повтаряйте като папагали глупости.
0
 
 
Ами време беше - в университетите с по-нисък бал ги приемат, в училищата също. Какво е това дискриминиране ?!? Добре са го решили най-накрая !
0
 
 
а що пък трябва момчетата винаги да са облагодетелствани :) и в университета влизат с по-нисък бал, а после претендират че са по-умни :D само да уточня че тва не е неква проява на феминизъм от моя страна ама замислете се :D иначе хубаво е да има много момченца навсякъде :)))
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: