Премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на кризисния щаб на Перник

Автор: Силвия Станева
Коментари (0)
16:58 / 24.12.2019
1861
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с представители на кризисния щаб на Перник, сформиран във връзка с бедственото положение в общината. На срещата присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, кметът на града Станислав Владимиров и областният управител Емил Костадинов, съобщиха от пресслужбата на правителството.

В хода на разговора премиерът Борисов беше информиран за предприетите мерки във връзка с водната криза в района. Още във вторник започва обследването на загуби по мрежата по Клон 2, където по моментни изследвания се губят по около 90 l/s. За целта ще се направят изкопи през около 150-200 м. в участъка, за да се разбере дали става въпрос за авария или за нерегламентирано отклонение.

На 27 декември на р. Владая ще се постави табела, че изграденото съоръжение за отклоняване на водата към яз. "Студена“ е временно, до преминаване на бедствието. Премиерът Борисов беше информиран и за предстоящия монтаж на разходомери на събирателна тръба след "Врелото“, на р. Кладница, на р. Матица, в участъка между Чуйпетлово и Боснек и на шахтата след ВЕЦ.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите на 9 юни
Синът на известен наш бизнесмен: Без да се замислих, приех покана...
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Габриела Пеева, обвинена за убийството на мъжа си: Не съм извърши...
Внимание! Започват вечерни акции по време на великденските празни...
Мая Манолова: С Ваня Григорова сме в равнопоставено партньорство


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).