Президентът с мрачна прогноза за войната

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:28 / 06.05.2022
1211
Партиите пренебрегват здравия разум, защото решението за изпращане на оръжия в Украйна е опасна стъпка към въвличането на България във войната. Конфликтът няма да бъде кратък, той ще се разрасне. Това каза президентът Румен Радев след тържествения водосвет на бойните знамена и знамената светини в Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май.

Само преди дни аз призовах да не допускаме страстите на войната да се пренасят и в България, припомни държавният глава и призова българските политици внимателно да преценяват последствията от своите думи и да не дълбаят разделение в обществото ни.

Той каза още, че е недопустимо в центъра на столицата ни да се създават сблъсъци по повод войната и определи това като "опасно".

"По българските улици трябва да се веят български знамена. Наш дълг - обществен и човешки, е да бъдем солидарни с жертвите на войната, да ги подкрепяме всячески, но напомням, че кръвопролитията започват с милитаристки призиви, те нямат място у нас. Всеки, който пренася тези страсти в България или ни въвлича във войната, трябва да бъде готов да понесе и своята отговорност", добави президентът.

Войната, която бушува непосредствено до нас и която до скоро считахме за немислима, изисква държавническо държане и адекватни решения, които да укрепват националната сигурност, коментира държавният глава.

Запитан за политическия проект на Стефан Янев, който беше премиер в последните два служебни кабинета, Радев каза: "Назначените от мен министри бяха силни, когато работеха заедно в екип в назначения от мен кабинет, но впускането в партийната политика се оказва за много от тях непосилно. Това е за втори път - на президентството се приписва политически проект. Това е грешно разбиране, защото не работя с поставени лица, ако аз подкрепям инициатива или партия, ще го заявя лично, каза Радев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (4521):
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург: Избухнал е пожар в цех на предприятието "Уралмашзавод"
21.03.2024 Доц. Искрен Иванов за България в НАТО и ЕС: Сякаш политиците не са наясно какво да правят с бъдещето ни
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
12.03.2024 Ватиканът: Руската агресия трябва да бъде прекратена, за да се осигури мир в Украйна
10.03.2024 Папа Франциск: Украйна трябва да има смелостта на бялото знаме
09.03.2024 Астролог с интригуваща прогноза
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).