Президентът с отлична оценка за Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (9)
12:57 / 15.06.2017
9201
Президентът Румен Радев даде отлична оценка на Варна при справяне с демографската криза и политиката по отношение образованието и задържането на младите хора тук, предаде репортер на Varna24.bg

"Демографията е основния проблем за страната. Дисбалансите в регионалното развитие, множеството социални проблеми в образование и здравеопазване, в реализацията на младите хора, са проблем на страната.

Варна е добър пример. Тук се полагат огромни усилия. Самия факт, че Варна след трети опит заслужи да бъде наистина Европейска младежка столица, е достатъчно показателен. 

Имах среща с дейците на културата, изкуството и образованието във Варна. Полагат се огромни усилия. Търсят се нови подходи и пътища - социална иновация. Търсят се творчески подходи младите хора не само да се задържат тук, но и да получават адекватно образование, което да бъде признато и извън страната, да могат да търсят работа където и да е в Европа. Разбира се и държавата има да върши много. Самият факт, че днес ще има такъв граждански диалог за проблемите в образованието, младежта, духовното развитие, дава достатъчно основание да се вярва, че самото поставяне на проблемите и търсенето на нови форми за тяхното решаване е гаранция, че България ще върви уверено по пътя на интеграцията със стандартите на ЕС. 

Да правим така, че младите да остават тук, да учат тук и да се реализират тук.", каза президентът. 

Днес в 16.00 часа в Аулата на Икономическия университет президентът Радев ще участва в инициативата на Европейската комисия "Граждански диалог". Там той има възможност да се срещне с европейският комисар по образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич. Утре той също ще бъде на посещение във Варна по повод Националната младежка среща "Младежки пространства".

Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).